Sfârşitul săptămânii a fost marcat de mai multe acţiuni desfăşurate de structurile de Poliţie Rutieră atât în Craiova cât şi pe drumurile din judeţ pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie. Una dintre activităţi a vizat şi verificarea ambulanţelor aflate în trafic, în Dolj fiind constatate pe acestă linie 5 abateri de natură contravenţională.

La iniţiativa Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Ministerul Sănătăţii au demarat o serie de controale privind ambulanţele aflate în trafic. Astfel, în noaptea de 5 spre 6 mai, în Capitală şi în noaptea de 6 spre 7 mai, în judeţele Olt şi Dolj, au fost controlate mai multe maşini, atât ambulanţe de stat, cât şi private, fiind oprite pentru verificări numai cele care nu transportau pacienţi în stare gravă. Pe parcursul acţiunii, echipele de control au aplicat, în total, 22 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea neregulilor constatate privind neportul centurii de siguranţă. Potrivit reprezentanţilor Biroului de Presă al IPJ Dolj, efectivele Serviciului Rutier care au acţionat în Craiova pe linia respectării regulilor de circulaţie de către conducătorii autovehiculelor cu regim prioritar (ambulanţe) au constatat 5 abateri de natură contravenţională de la prevederile regimului circulaţiei pe drumurile publice, pentru care au aplicat amenzi în valoare de 802 lei şi au retras un certificat de înmatriculare.

Aceasta nu a fost însă singura activitate preventivă desfăşurată în trafic de oamenii legii în week-end. Poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat cu radarele din dotare pe DN 6 Craiova – Caracal, în sistem releu cu lucrători ai Serviciilor Rutiere Olt şi Mehedinţi în scopul prevenirii accidentelor cauzate de încălcarea regimului legal de viteză. Oamenii legii au constatat 94 abateri de natură contravenţională, dintre care 65 vizând depăşirea vitezei legale, fiind aplicate amenzi în valoare de 15.207 lei. De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice două permise şi retras un certificat de înmatriculare.

În plus, în Craiova s-au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie provocate de neacordarea de prioritate pietonilor de către conducătorii auto, în cadrul cărora s-au aplicate 89 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.975 lei, dintre care 53 pentru neacordare de prioritate pietonilor. Celor 53 de conducători auto le-au fost reţinute permisele în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Sursa: www.cvlpress.ro