Militarul craiovean ucis in Afganistan a ajuns acasa duminica


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Militarul craiovean ucis in Afganistan a ajuns acasa duminica

  După ce, în urmă cu aproximativ o săptămână, patru “scorpioni roşii”, militari care fac parte din Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din Craiova, au fost răniţi în timpul unei misiuni de patrulare în Afganistan, joi un alt militar al unităţii craiovene a fost rănit grav. Din nefericire, acesta a decedat din pricina rănilor suferite, iar trupul său a ajuns în ţară ieri, pe Aeroportul Otopeni, unde a fost organizat un ceremonial militar.

  Militarul care şi-a pierdut viaţa joi, 5 mai a.c., în Afganistan, Constantin-Laurenţiu Lixandru, în vârstă de 30 de ani, va fi înmormântat marţi în oraşul Rovinari, din judeţul Gorj, unde locuieşte soţia sa, Cornelia. Potrivit primarului din Rovinari, Dorin Filip, militarul va fi înhumat cu onoruri militare, în curtea unei biserici din oraş. De asemenea, în memoria celui căzut la datorie va fi ridicat un monument, după cum a mai precizat edilul din Rovinari. În momentul în care a aflat vestea, mamei militarului i s-a făcut rău, femeia fiind transportată la spital, unde a rămas internată.

  Trupul neînsufleţit al militarului care şi-a pierdut viaţa în Afganistan a fost repatriat duminică, cu o aeronavă militară, care a aterizat pe Aeroportul “Otopeni”, din Bucureşti. După aterizare, de la ora 14.00, a fost programat un ceremonial militar în cinstea subofiţerului căzut la datorie.

  Caporalul Constantin-Laurenţiu Lixandru, din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din Craiova, a căzut la datorie joi, în Provincia Zabul, Afganistan. După cum au precizat oficialii MApN, incidentul s-a petrecut în timpul desfăşurării unei misiuni de patrulare pe autostrada A1. Subofiţerul de la “Scorpionii Roşii” executa cercetarea terestră a unui obiectiv, conform procedurilor şi a fost rănit grav în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat. Caporalul a fost evacuat de urgenţă la Spitalul Militar din baza Lagman pentru îngrijiri medicale, însă, în ciuda eforturilor depuse de personalul medical pentru salvarea vieţii sale, caporalul Lixandru a decedat. Militarul, în vârstă de 30 ani, era căsătorit şi nu avea copii. Acesta a fost avansat, post-mortem, la gradul de sublocotenent. În plus, ministrul Apărării Naţionale a înaintat Preşedintelui României propunerea de decorare a sublocotenentului post-mortem Constantin-Laurenţiu Lixandru cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

  Atât în Craiova, la Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, cât şi în celelalte unităţi militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional, au fost organizate ceremonii militare şi religioase, în semn de recunoştinţă, preţuire şi deplin respect pentru eroul Constantin-Laurenţiu Lixandru.

  Numărul militarilor români decedaţi în Afganistan se ridică în acest moment la 18. În plus, potrivit statisticii întocmite de Ministerul Apărării Naţionale (MApN), alţi 58 de militari români au fost răniţi de la începutul misiunii româneşti în această ţară, respectiv din anul 2003.

  Acesta este al doilea incident într-o săptămână, în care sunt implicaţi militari din Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, din Craiova. Astfel, duminică, 1 mai a.c., în jurul orei 5.30, un autovehicul blindat, tip MRAP, aflat în misiune cu militari de la unitatea din Bănie, pe autostrada A1 în Provincia Zabul, Afganistan, a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat. În urma deflagraţiei, care a provocat răsturnarea vehiculului MRAP, locotenentul George Olteanu a suferit leziuni în zona spatelui şi la muşchii piciorului stâng, plutonierul major Marius Apostol s-a ales cu glezna piciorului stâng fracturată şi caporalul Daniel Riza a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stâng, în timp ce al patrulea militar aflat în vehicul, caporalul Nicolae Barbu, care a acuzat doar lovituri superficiale, şi-a reluat activitatea în Baza Lagman.

  Sursa: www.cvlpress.ro

 2. #2
  Banned Grasu6XL's Avatar Grasu6XL are ceva special... Grasu6XL are ceva special...
  Data de inscriere
  06-11-2009
  Varsta
  48
  Sex
  M
  Mesaje
  160
  Mesaje bazar
  247
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  111
  Puncte CF
  3.0
  Usergroups:
  FRATE A MAI DECEDAT UNU AZI.........VAI MAMA LOR
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Maniac TYSON's Avatar TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. TYSON este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  05-10-2005
  Locaţie
  in eter
  Sex
  M
  Mesaje
  4,693
  Mesaje bazar
  616
  Putere Reputatie
  62
  Reputatie
  12249
  Puncte CF
  19.0
  Citat Mesaj iniţiat de Grasu6XL Vezi mesajele
  FRATE A MAI DECEDAT UNU AZI.........VAI MAMA LOR
  Altul ? Oare se merita sa mori pe taram strain pt un pumn de bani ?
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: