Angajaţii Primăriei Craiova ar putea fi siliţi să dea înapoi banii primiţi ca indemnizaţie de hrană pe parcursul anului trecut, în virtutea contractului colectiv de muncă, Curtea de Conturi considerând plăţile efectuate de Direcţia Economică a Primăriei ca nelegale.
Surse din primărie susţin că fiecare dintre funcţionarii publici ai municipalităţii vor cotiza retroactiv la bugetul local cu câte 4600 de lei, în contul normei de hrană pe 2010, în urma controlului tematic realizat de inspectorii Camerei de Conturi Dolj. „Această sumă constituie drepturi salariale acordate nelegal în anul 2010 şi obţinută de sindicat în urma contractului colectiv de muncă încheiat cu Primarul Solomon. Odată cu schimbarea la faţă a României şi arestarea primarului, acum suspendat, al Craiovei, se pare că cei de la Camera de Conturi Dolj s-au cam schimbat şi dumnealor la faţă, iar în urma controlului tematic, o să bantuie buzunarele funcţionarilor şi aşa săraciţi de tăierile Guvernului, cu încă 3 salarii lunare“, susţin surse administrative.
Salariile din administraţia publică craioveană au scăzut în ultimul an cu mai bine de 50 la sută, spun angajaţii primăriei, odată cu eliminarea indemnizaţiei de dispozitiv şi a celorlalte sporuri de care beneficiau funcţionarii publici, indemnizaţia de hrană fiind „ultimul mohican“ ce supravieţuise pe ştatul de plată al bugetarilor municipalităţii.

Sursa: www.*************