Locuitorii din Balş au ca exemplu o situaţie similară petrecută în urmă cu circa şase ani, când zeci de câini morţi au fost găsiţi la marginea „Şoselei lui Predescu”, de la limita dintre Balş şi satul Racoviţa.

„Au fost ridicaţi inclusiv câinii sterilizaţi”

Conform spuselor mai multor bălşeni, o parte dintre câinii ridicaţi de către angajaţii primăriei făceau parte din seriile de câini sterilizaţi de către medicii nemţi.

*

„Marţi s-au strâns câinii dintre blocuri, inclusiv cei sterilizaţi, pe care normal nu trebuiau să îi mai ia şi probabil i-au dus în păduri, unde cred că i-au omorât. Am fost a doua zi acolo, în pădurile de la Racoviţa, şi nu era niciun câine, căutam o căţeluşă pe care am crescut-o vreme de doi ani şi pe care o sterilizasem. O să facem plângeri şi pe la Protecţia Animalelor să se termine şi cu campaniile astea de sterilizare pe care se cheltuiesc bani importanţi. Dacă ar şti ei nemţii ce se întâmplă cu bietele patrupede sterilizate de ei cu atâta muncă…”, spune Andra, o tânără din Balş.

Primarul comunei Voineasa, Constantin Costache, atestă faptul că în satul Racoviţa au fost găsiţi mai mulţi câini comunitari în unele dimineţi, dar vii.

*

„Dacă era să fi fost câini morţi aduşi în comuna noastră, sigur aflam. Este adevărat că au fost găsiţi mai mulţi câini aduşi din alte părţi pe străzile comunei noastre, dar aceştia erau vii. În urmă cu mai mulţi ani au fost aduşi mai mulţi câini morţi la marginea comunei, dar acum nu”, spune edilul din Voineasa.

*

În momentul de faţă există şi un proiect ce prevede construirea unui adăpost de câini comunitari pentru Balş, lângă staţia de epurare a oraşului.

Primăria Balş spune că nimeni nu a omorât câinii

Primarul Balşului, Mădălin Teodosescu, spune că subalternii săi au prins câţiva câini zilele trecute pentru a-i duce în adăpostul aflat în construcţie, dar nici vorbă ca aceştia să fi fost omorâţi.

*

„Am făcut o simulare, am luat doi-trei câini pe care i-am dus la adăpostul care este în construcţie, dar care nu este finalizat. După aceea, câinii au scăpat, au fugit prin zona staţiei de epurare. Nu a omorât nimeni câinii ridicaţi. Oamenii ar trebui să se implice mai mult în această problemă, atât din punct de vedere financiar cât şi prin sesizări în momentul în care depistează alte persoane care aduc câini din alte oraşe şi îi aruncă la noi. Atâta timp cât ne-am implicat în sterilizarea a câteva sute de câini, ce sens avea să-i omorâm acum?”.

Deşi declară că nu s-a petrecut nimic suspect, Mădălin Teodosescu a fost mai mult decât iritat când l-am întrebat ce s-a întâmplat cu patrupedele.

Sursa: gazetanoua.ro