Declaraţie politică "România socială"


 1. #1
  Newcomer vzgonea's Avatar vzgonea reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  27-02-2007
  Varsta
  56
  Sex
  M
  Mesaje
  40
  Putere Reputatie
  36
  Reputatie
  17
  Puncte CF
  0.0

  Declaraţie politică "România socială"

  România Socială
  Rezultatul guvernării de dreapta:
  Săracii, mai Săraci! Bogaţii, mai Bogaţi!

  Actualul guvern susţine ideea că prin cota unică de impozitare va creşte aportul de capital străin, va micşora birocraţia şi va îmbunătăţi nivelul de trai al populaţiei.
  În fapt, cota unică de impozitare nu a produs miracolele promise pentru economia românească:
  1. Nu a adus aportul de capital străin necesar. În perioada guvernării PSD, investiţiile străine au crescut gradat an de an, ajungând la sfârşitul lui 2004 la 30%, în timp ce în perioada guvernării de dreapta au scazut la 18%, la sfârşitul anului 2006.
  2. Discrepanţele salariale ale impunerii cotei unice sunt evidente: pentru o persoană cu salariu minim, cota unică de impozitare nu oferă nici un avantaj; cei care beneficiază de avantajele cotei unice sunt persoane cu salarii mari şi foarte mari. Sunt alocaţi mai puţini bani la bugetul de stat, adică mai puţini bani pentru majorarea pensiilor, pentru subvenţiile agricultorilor, pentru subventionarea medicamentelor, etc.
  Conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică românii trăiesc azi mai bine ca ieri, dar, după doi ani şi jumătate de guvernare portocalie, populaţia o duce din ce în ce mai rău. Bineînţeles, populaţia care încă mai trăieşte în România!
  În încercarea dramatică de a reuşi acoperirea găurilor negre cauzate veniturilor la bugetul de stat de introducerea cotei unice, guvernul a găsit o soluţie cel puţin surpinzătoare: creşterea fără precedent a numărului taxelor şi impozitelor directe şi indirecte. Astfel: dacă în 2004 se percepeau populaţiei 224 de taxe şi impozite, în 2006 numărul acestora aproape s-a dublat, ajungând la fabuloasa sumă de 420. Creşterea numărului taxelor şi impozitelor precum şi lipsa unor programe de susţinere ale statului au condus la numeroase radieri ale IMM-urilor, care asigurau un număr important de locuri de muncă.
  Rata şomajului a scăzut în perioada 2003-2004 de la 7,2% la 6,2%; pentru comparaţie în perioada 2005-2006 scăderea a fost mult mai mică, de la 5,9% la 5,2%, asta în condiţiile în care actualul guvern susţine că au fost create 2.500 de noi locuri de muncă prin realizarea de investiţii directe de către IMM-uri noi şi pentru dezvoltarea altor 150. Niciodată însă portocaliii nu vorbesc despre cruda realitate a celor aproape 2 milioane de români plecaţi peste hotare în căutarea unui trai decent, despre zonele defavorizate din ţară pentru care nu pot concepe nici măcar o politică publică coerentă şi pertinentă.
  Un alt aspect, deosebit de important, sistemul de compensare sau de eliberare gratuită a medicamentelor s-a confruntat permanent cu un dezechilibru major între intervenţiile Guvernului de a asigura o bună aprovizionare cu medicamente conform nevoilor populaţiei şi resursele financiare alocate în acest scop, care au fost insuficiente. O listă care a scăzut de la 150 de medicamente compensate şi gratuite la 60 este oare expresia unei politici coerente?
  Deşi conform Legii asigurărilor sociale de sănătate populaţia beneficiază de medicamente compensate şi gratuite, acest fapt a rămas un deziderat întrucât doar 43 % din consumul de medicamente compensate este acoperit financiar de către Fondul asigurărilor sociale de sănătate, restul de 57 % fiind plătit integral de pacienţi.
  Preţurile utilităţilor s-au majorat substanţial: preţul gazelor a crescut în 2005 faţă de 2004 cu 47%, cel al energiei electrice cu 62%. Fără urmă de îndoială că tarifele serviciilor publice au crescut mult mai mult decât se arată în explicaţiile nicidecum pertinente ale statisticii care învederează o creştere de doar 4,87%!!!! Guvernul ar trebui obligat să restituie populaţiei diferenţa de preţ!
  Creşterea salariului minim pe economie în ultimii doi este nesemnificativă, în condiţiile în care mai bine de 36% din populaţie beneficiază de această treaptă de salarizare, şi mai bine de 25% au o salarizare sub salariul mediu. Comparaţi aceste creşteri salariale nesemnificative cu creşterile preţurilor la utilităţile publice şi.....SĂ TRĂIŢI BINE! Salariul minim pe economie ar trebui să fie egal cu coşul minim zilnic de consum, adică 650 RON!
  Un rol deosebit de important în menţinerea pe linia de plutire a stării economice a ţării l-a avut Banca Naţională a României. Caracterul restrictiv, prudenţial al politicii monetare şi fiscale promovate de aceasta a contribuit decisiv la menţinerea, în limite acceptabile, a ratei inflaţiei.
  Partidul Social Democrat apreciază că rezultatele guvernării de dreapta nu numai că nu asigură un nivel de trai decent românilor, ci, mai mult, influenţează negativ viaţa acestora. Din păcate, efectele grave ale lipsei politicilor sociale, ale inexistenţei unor politici publice viabile, se repercutează nu asupra membrilor elitei portocalii ci asupra oamenilor de rând, care nu au nici o vină pentru lipsa de profesionalism şi neglijenţa de care guvernanţii României dau dovadă.
  Ştefan Valeriu Zgonea
  Deputat

 2. #2
  Banned woland's Avatar woland reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  09-12-2005
  Locaţie
  Yoknapatawhpa
  Sex
  M
  Mesaje
  564
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0
  acum nu am timp, dar o sa caut declaratiile de avere ale deputatului pe ultimii 5 ani sa vedem daca este mai sarac sau mai bogat. sa vedem daca aceasta guvernare de dreapta l-a saracit sau l-a imbogatit. sint curios ce avea cind a intrat in parlament si ce are acum, mai ales ca a apucat sa prinda un fotoliu de deputat si in perioada 2000-2004.

  cit a fost psd-ul la guvernare nu a plecat lume la munca peste hotare? pleca. si ar fi plecat si mai multi numai ca nu eram intrati in UE si erau mult mai multe restrictii.
  se pare ca deputatul nu a inteles: anul 2006 este anul in care bugetul de venituri si chletuieli al guvernului a fost pe plus. se poate zice ca "guvernul a avut profit". in ~14 ani de guvernare psd-istii nu au facut nimic si s-au trezit tocmai acum sa arate cu degetul unde sint probleme? cum e posibil sa stai atitia ani sa te scarpini in fund si sa nu faci nimic si cind ajung altii sa nu poti decit sa arati cu degetul la ce tu ai fost incapabil sa faci. sau nu incapabil, nu ai vrut sa faci ca iti raminea mai putin de furat.
  Last edited by woland; 30-03-2007 at 12:18.
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Newcomer vreau _BAN's Avatar vreau _BAN va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  28-11-2005
  Sex
  M
  Mesaje
  44
  Mesaje bazar
  7
  Putere Reputatie
  38
  Reputatie
  61
  Puncte CF
  20.0
  Foarte frumos spus, d-le deputat!
  Si foarte adevarat!

  Asta e cea mai concreta si coerenta dintre declaratiile dvs. de pana acum. Din pacate, e incompleta; dupa ce aratati cu degetul, nu strica sa veniti si cu alternative si cu propuneri.

  Sunt perfect de acord cu sinteza facuta de dumneavoastra; ne-ati explicat ca ne merge rau si de ce ne merge cum ne merge. Va asteptam cu propuneri despre cum ar putea sa ne mearga mai bine.

  P.S. O mica observatie: ca si forumist, ati acumulat un total de 3 posturi; n-ar fi rau ca (evident in limita timpului dvs) sa reveniti cu lamuriri, comentarii si raspunsuri; craiovaforum este o resursa excelenta pt dvs, va asigura un feedback real si realist, o metoda de comunicare cu electoratul pe care il reprezentati, metoda pe care este pacat sa nu o folositi la adevaratul sau potential.
  Banaţi-mă, banaţi-ma
  Sau dacă nu, eutanasiaţi-mă
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: