O campanie anti-fumat conţine cele mai şocante imagini de avertizare de până acum, cu fotografii ale fumătorilor aflaţi în pragul morţii din cauza cancerului.

Imaginile vor apărea pe pachetele de ţigări vândute în Canada începând cu anul viitor, pentru a respecta o nouă lege care spune că 75% din suprafaţa pachetelor de ţigări trebuie să fie acoperită cu un mesaj anti-fumat, scrie dailymail.co.uk. Oficialii din domeniul sănătăţii sunt de părere că acesta este cel mai agresiv mesaj anti-fumat lansat în lume până în prezent.

Una dintre imagini arată o femeie slăbită, fără păr, stând pe patul de moarte. Mesajul care însoţeşte imaginea este: “Aşa arată moartea provocată de cancer”. O altă imagine reprezintă un bărbat cu un tub ataşat de gât, iar mesajul este: “Cancerul la gât. Este greu de înghiţit”. Alte imagini şocante reprezintă copii afectaţi de adulţii care fumează în jurul lor, o femeie însărcinată care refuză o ţigară şi radiografia unui plămân afectat de boală.

Ministrul Sănătăţii din Canada a apărat mesajele, spunând că acestea au fost create pentru a şoca şi a speria. “Vrem să facem imaginile mai mari şi mai uşor de înţeles. Fotografiile sunt şocante. Pot fi şi puţin înspăimântătoare, însă aceasta este realitatea fumatului”, a declarat ministrul. (Mediafax)