Care crezi ca a fost cel mai mare dezastru pentru Romania?
Comunismul
Cutremurul din 1977
Guvernarea Basescu-Boc
Epoca Iliescu
World War I
World War II
Actuala criza economica
Altceva ...
Nu stiu
Care crezi ca a fost cel mai mare dezastru pentru Romania?
Comunismul
Cutremurul din 1977
Guvernarea Basescu-Boc
Epoca Iliescu
World War I
World War II
Actuala criza economica
Altceva ...
Nu stiu
al doilea razboi mondial... am fost cu rusii pana au venit nemtii, apoi am trecut cu nemtii pana au venit rusii. practic am pierdut o data in timpul razboiului si o data la sfarsit.
consecintele au fost 45 de ani de comunism si "obladuite rosie".
pierderile nu au fost doar de natura materiala, ci sunt pierderi imense dpdv al culturii si identitatii nationale.
Se pare ca la noi este o traditie sa ne dam dupa cum bate vantul.
In primul razboi mondial am fost nevoiti sa incheiem pace separata (de la Buftea - Bucuresti) cu Puterile Centrale in niste conditii dezastroase pentru noi, iar cand am vazut ca Germania mai are putin si cedeaza am reintrat in razboi ca sa fim de partea invingatorilor. Asta daca mai tin minte lectiile de istorie.
in mod indirect, intr-adevar deciziile luate in timpul razboiului mondial se pare ca au adus pe termen lung cele mai multe prejudicii. politica externa dezastroasa a romaniei si alianta duplicitara, au facut mult mai mult rau decat daca am fi ramas cu aliatii germani pana la ultimul soldat. oricum, am fost tratati ca niste invinsi, insa daca mergeam pana la capat cu nemtii, nu eram considerati si curve.
insa pe termen scurt, consider comunismul ca cea mai mare plaga din istoria romaniei. cine nu a trait perioada aia sau nu a vazut memorialul durerii, sau zecile de filme documentare, nu isi poate da seama acum de dimensiunea dezastrului pe care l-a insemnat pentru Romania acea perioada rosie din istorie.
Comunismul ! Daca nu ajungeam sub jugul comunist astazi nu eram in halul asta.
Actuala criza economica..
Actuala criza economica zic si eu acum![]()
Actuala criza economica
God Forgives, I Don't...
Actuala criza economica
Conducerea ce a urmat dupa revolutia din 89.
Ps: Desi comunismul a avut unele aspecte dure. Economia tarii nostre a avut o crestere exploziva si ne-am afirmat si noi ca un stat puternic in Europa, nu ca acum... Precum se zice: eram "granarul Europei"
Guvernarea Basescu-Boc
Epoca Ilici
deci Basescu- Boc au facut mai mult rau Romaniei decat anii petrecuti sub comunism, cutremurul din 77, al doilea razboi mondial si actuala criza? Nu il mai pun si pe nea Nelu si toti comunistii care au fost la putere dupa revolutie. Are rost sa te intreb de la ce posturi TV te informezi? Uite ca si alte tari din Europa au ajuns intr-o situatie mai periculoasa decat Romania, au datorii externe mult mai mari deca noi si incep sa o duca destul de greu (uita-te la Grecia, vezi problemele din Spania,Italia, SUA cu mii de persoane care si-au pierdut locuintele). Indiferent cine ar fi fost la putere in ultimii ani ar fi luat aceleasi injuraturi ca si Boc - Basescu, nu ar fi avut cum sa ne ocoleasca criza. Nu putem avea tot timpul mentalitatea 'sa ne dea statul', cum s-au obisnuit unii, vezi grecii cum si-au luat-o. Ce ar fi de reprosat lui Basescu - Boc e faptul ca au facut jumatati de reforme, nu au renuntat la coruptii lor si la contractele cu dedicatie. Nu pot spune ca e mai greu decat pe vremea lui Nea Nelu, atunci eram elev/student, dar sa spui ca astia au facut mai mult rau decat criza, un cutremur care a omorat mii de oameni, un razboi mondial in urma caruia Romania a avut atat de pierdut, mi se pare...no comment
votat: actuala criza economica
noi nu am primit de la stat nimic... nici inainte, nici acum si nici de acum in colo.... englezii au primit si inca mai primesc desi s-au facut si la ei taieri masive, nemtii la fel .... noi nici macar nu stim ce inseamna sa primesti de la stat. daca pensia aia amarata sau o batjocora de ajutor social inseamna {primit} sa stii ca te inseli
guvernul bolboloc
E mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu!
anul 506 (cand Imp.Roman a cucerit Dacia si asa a aparut poporul roman)
Țiganii.
cum puteti vota 'guvernarea' cand am trecut prin drame imense gen cutremurul din 77 sau revolutia din 89 ?! ne-au murit apropiati . au fost oameni care au pierdut totul . o dam dracu de guvernare , dar dezastru a fost atunci cand D-zeu ne-a pedepsit ca si neam prin astfel de evenimente . raman la parerea ca adevaratul dezastru din 77 , alaturi de dezastrele comise de foc si gloante la revolutie raman cele mai marcante din istoria moderna a tarii noastre . si poate si dezastrele din mai 91 , 94 si ultima mineriada , nu mai stiu cand a fost .
Luptele cu Turcii..Daca ne cucereau atunci cand trebuia, ajungeam departe..
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: