- EUR
- 4,9775

-
Ingrediente de succes folosite în bucătăria SPA
Printre cele mai folosite ingrediente ale bucătăriei Spa se numără: uleiul de măsline, fructele şi legumele proaspete, peştele, fructele de mare, pastele din cereale integrale, brânzeturile degresate, iaurtul, măslinele, rucola, algele, fructele exotice şi cele de pădure. Alimentele spa sunt sărace în grăsimi, carbohidraţi şi sare.
Uleiul de măsline - în general se foloseşte uleiul extravirgin, presat la rece, care conţine vitamina E, polifenoli şi antioxidanţi. El ajută la tratarea afecţiunilor biliare, a gastritei şi reduce nivelul colesterolului rău din sânge.
Peştele este bogat în omega 3. Aceştia sunt *acizi polinesaturaţi, esenţiali pentru sănătatea noastră. Ei previn şi tratează numeroase afecţiuni, printre care: obezitatea, reumatismul, osteoporoza, diabetul şi hipertensiunea.
Brânzeturile şi iaurtul sunt bogate în calciu, având grijă de sănătatea oaselor. De aceea sunt excelente pentru femeile aflate la premenopauză.
Plantele aromatice dau savoare oricărui preparat culinar şi au şi numeroase efecte benefice asupra sănătăţii. Spre exemplu, rozmarinul este un tonic excelent, recomandat celor care suferă de anemie, iar busuiocul revigorează funcţiile hepatice şi calmează durerile de stomac.
Fructele de mare sunt şi ele bogate în omega 3 şi omega 6. Acestea sunt de fapt creveţi, raci, scoici, stridii, midii, calmari, sepia, crabi şi caracatiţe.
Cerealele integrale foarte bogate în fibre facilitează digestia, combat constipaţia şi au grijă de sănătatea ta. Au un conţinut caloric scăzut şi un grad mare de saţietate datorită fibrelor pe care le conţin.
Fructele exotice şi fructele de pădure abundă în vitamine, mai ales vitamina C, un puternic antioxidant şi tonic pentru corpul nostru.
Sursa www.desprespa.ro
Sursa: gazetanoua.ro