La data de 7 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, în localitatea Galicea Mare, P.M., de 17 ani, din Băileşti în timp ce conducea un moped nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a părăsit partea carosabilă şi a lovit gardul împrejmuitor al unei locuinţe.
Din accident a rezultat accidentarea gravă tânărului care a fost transportat la Spitalul Clinic Nr. 1 Craiova.
Din primele cercetări ale poliţiştilor rezultând faptul că P.M. nu poseda permis de conducere sau curs de legislaţie rutieră, nu purta cască de protecţie, iar mopedul nu era înregistrat.În aceeaşi zi, ora 18.50, pe DN 55 A Calafat - Bechet, în afara localităţii Poiana Mare, F.BENONIU, 35 de ani, din municipiul Calafat, judeţul Dolj în timp ce conducea un autoturism într-o curbă la stânga, pe fondul vitezei excesive, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi a părăsit partea carosabilă lovind un copac.
În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului autoturismului, cercetările fiind continuate de poliţişti ai Formaţiunii Rutiere Calafat.În seara zilei de vineri, 7 octombrie a.c., în jurul orei 20.00, pe DE 70, în localitatea Răcarii de Sus, S.ILIE, 60 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Craiova către Strehaia, pe banda I, l-a acroşat cu oglinda retrovizoare dreapta pe M.MARIN, 72 ani, din localitate, care se afla la marginea carosabilului.
În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului care a fost transportat la Spitalul Filiaşi, în cauză fiind întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.