Cineva care se plictisea s-a apucat, în urmă cu câteva săptămâni, să răspândească nişte poveşti demne de filmele CSI care rulează pe mai multe canale româneşti. „Răspândacul” descria că persoane necunoscute răpesc copii, fetiţe sau adolescente, cărora le fură organele. El mergea mai departe cu idioţenia şi spunea că victimelor le era lăsată în gură o sumă de bani, unii spun că trei, alţii că 14 milioane de lei vechi. Dar pe lângă cadavre se găseau şi nişte bilete. Această prostie a fost propagată şi acum este cunoscută de fiecare bărbat, femeie sau copil din judeţul Olt. Numai eu am primit vreo cinci-şase telefoane şi am fost asaltat cu întrebări pe site-urile sociale: „E adevărat, ai auzit de asta?”.
Zvonistica asta mi-a adus aminte de copilăria mea, de la ţară, unde eram speriaţi de un anume TIR de culoare roşie. Adulţii îi speriau pe copii, iar copiii se speriau între ei că nişte oameni îi vor prinde şi le vor lua organele, iar restul corpului îl vor transforma în mititei. Şi atunci, ca şi acum, isteria a prins şi fugeam de mâncam pământul ori de câte ori vedeam o maşină, un tractor sau o căruţă de culoare roşie.

Sursa: gazetanoua.ro