Nu-mi place s-o recunosc, fiindcă mi-e scârbă de “perversele” politice, dar viceprimarul Mărinică Dincă a făcut KO! aparatul primarului Solomon în runda I.
Mă refer, desigur, la meciul de ieri, când toţi oamenii lui Solomon au lucrat, unii voluntar, în favoarea potenţialului contracandidat al lui Solomon la alegerile viitoare, viceprimarul Mărinică Dincă.
Pe care îl suspectez de multe, dar nu şi de prostie! Aşadar, în vreme ce primarul era păcălit de absolut tot personalul tangent sistemului de producere şi distribuire a căldurii, îi includ aici şi pe angajaţii Termoficării şi ai Complexului Energetic, şi gestionării informaţiei şi comunicării, că ar mai exista o şansă ca agentul termic să nu fie oprit, Mărinică Dincă primea informaţia esenţială, de unde trebuie, că presiunea aburului a scăzut până la limita la care punctele termice nu mai pot încălzi apa.
În paranteză, ziariştii au încercat inutil să obţină un DA sau un Nu de la factorii implicaţi, din toate instituţiile publice răspunzătoare. Aceştia s-au dat răniţi, lesne de înţeles, pentru că informaţia trebuia livrată publicităţii în exclusivitate de către candidatul Dincă. Ceea ce s-a şi întâmplat. Aşa a apărut el grijuliu în faţa mulţora dintre electori, mai ales a acelora care văd larg, dar pricep îngust.
Cum mai pot scăpa astăzi oamenii lui Solomon de acuzaţia că au încercat să ascundă adevărul, în vreme ce Dincă a preferat să-i pună în gardă pe craioveni? Nicicum! De altfel, Mărinică Dincă a reuşit să-şi apropie, acolo unde nu şi-a instalat rudele, toate posturile-cheie din servicii şi regii, de la directori, până la şoferi.
Îmi vine în minte, aşa, repede, cazul Poliţiei Locale, care, sub conducerea directorului numit de Dincă, Octavian Mateescu, le-a interzis ziariştilor incomozi accesul în primărie pe vremea cât primarul ales a fost împiedicat să-şi exercite funcţia.
Marian Bădîrci