- EUR
- 5,0564

- Forum
- Forumnet
- Arhiva Stiri
- Locale Primarul Craiovei Antonie Solomon a fost astazi in vizita la fabrica FordLocale Primarul Craiovei Antonie Solomon a fost astazi in vizita la fabrica Ford"/>
-
- Putere Reputatie
- 153
- Reputatie
- 13859
- Puncte CF
- 1339.7
Primarul Craiovei Antonie Solomon a fost astazi in vizita la fabrica Ford
Primarul municipiului Craiova, Antonie Solomon, a vizitat astazi fabrica Ford Craiova. Edilul sef a raspuns astfel invitatiei facute de conducerea Ford Romania, pentru prezentarea stadiului investitiilor din fabrica, a planurile de dezvoltare ale companiei in perioada imediat urmatoare si a prototipului de autovehicul ce va fi fabricat in serie la Craiova, de anul viitor.
Presedintele Ford Romania Jan Gijsen i-a comunicat primarului Antonie Solomon, ca la nivelul lunii octombrie 2011, valoarea investitiei Ford la Craiova se ridica la aproximativ 500 de milioane de euro. De asemenea, pana la sfarsitul primului trimestru al anului 2012, vor mai fi investite alte 175 milioane euro.
“In aprilie 2012, Ford va demara la Craiova productia noilor motoare de 1,0 litri Ecoboost în trei cilindri, compania dorind sa ajunga la o capacitate de productie de 300.000 astfel de motoare anual, ceea ce este exceptional. Din mai anul viitor, va demara si productia modelului B-Max, la Craiova urmand sa fie produse 120.000 de astfel de unitati pe an. Capacitatea fabricii va creste la 300.000 de autovehicule, odata cu demararea productiei la un al doilea model fabricat la Craiova. Sunt vesti extraordinare pentru orasul nostru, mai ales ca au inceput si angajarile, peste o mie de persoane urmand sa-si gaseasca un loc de munca in conditii foarte bune. Am vazut angajati cu zambetul pe buze, am stat de vorba cu ei si i-am gasit multumiti de conditiile de munca”, a declarat Antonie Solomon. Noul motor ce va fi produs anul viitor la Craiova va echipa atât monovolumul de clasă mică B-Max, cât şi modelul Focus.
In cadrul vizitei la compania Ford, primarul Craiovei a discutat cu presedintele Jan Gijsen despre problemele de infrastructura rutiera cu care se confrunta acum fabrica de la Craiova, exprimandu-si nemultumirea asupra inexistentei unui drum expres, care sa lege Craiova de Pitesti.
„Am avut numeroase discutii contradictorii cu un fost ministru al Transporturilor legate de crearea unui drum expres, care sa ne lege de autostrada, asa cum Ford a solicitat initial. Acest drum ar fi inlesnit transportul catre portul Constanta, ceea ce v-ar fi fost de mare ajutor. Ceea ce depinde de noi, la nivelul infrastructurii locale, vom face si vom initia in continuare demersuri pentru a introduce Craiova pe harta autostrazilor si a drumurilor expres“, a spus primarul municipiului Craiova.
Institutia Primarului municipiului Craiova a aprobat recent, prin Directia Servicii Publice, un proiect de investitii in zona fabricii, care va cuprinde un sistem de semaforizare pentru fluidizarea traficului pe strada Henry Ford, la intrarea-iesirea din fabrica. De asemenea, la solicitarea companiei Ford, se analizeaza posibilitatea amenajarii unui sens giratoriu de mari dimensiuni in vecinatatea fabricii, care sa raspunda nevoilor traficului rutier.
Planul de investitii al Institutiei Primarului face parte din strategia de sprijinire a investitiei Ford la Craiova.
“Cred in continuare in capacitatea companiei Ford de a deveni principala forta economica din regiunea Olteniei, care va conduce nu doar la scaderea somajului, dar si la cresterea veniturilor la bugetul local. Am discutat cu oficialii Ford Romania si am primit inca odata asigurari ca produsul fabricat de anul viitor la Craiova va fi la cele mai inalte standarde si exportat in intreaga lume. Sunt incantat de ceea ce am vazut in aceasta fabrica auto, la aceasta data una dintre cele mai moderne din lume si sunt convins ca Ford va sta la Craiova multi ani de aici inainte”, a declarat Antonie Solomon, primarul municipiului Craiova.