CLUJ. Cetatea Banilor City SA, firmă pe care Adrian Mititelu (foto) a înregistrat patrimoniul imobiliar al clubului Universitatea Craiova, a intrat în procedură generală de faliment, au dispus vineri magistraţii Tribunalului Comercial Cluj.

Instanţa a respins planul de reorganizare judiciară aprobat de creditori la propunerea administratorului judiciar, Valentin Topuzu, reprezentant al companiei Insolvenţa 2007 IPRL din Craiova. Topuzu a spus în faţa instanţei că cei doi creditori ai firmei Cetatea Banilor City SA, Primăria Craiova şi Administraţia Finanţelor Publice din Craiova, au aprobat planul de redresare în luna august. Cele două instituţii publice erau de acord ca datoria cumulată de peste 2 milioane de lei a firmei deţinute de familia Mititelu să fie achitată în tranşe timp de 3 ani. Jumătate din sumă urma să fie plătită până la jumătatea anului viitor, urmând ca restul să fie virat la bugetul de stat până la sfârşitul anului 2013.

“Dacă Mititelu nu achită banii până la începutul anului viitor, trecem la valorificarea unor bunuri, până la stingerea debitului”, a declarat Valentin Topuzu pentru OradeCluj.ro.

El a mai spus că, în principiu, Mititelu este solvabil, având peste 50 de hectare în intravilanul municipiului Craiova. Problema este că aceste terenuri se află sub sechestru, ceea ce face dificilă valorificarea lor.

Primăria Craiova a cerut în 2009 intrarea în insolvenţă a firmei Cetatea Banilor SA, pentru restanţe de circa 200.000 de lei la bugetul local, constând în taxe pe clădiri şi terenuri. La cererea lui Adrian Mititelu, procesul cu pricina a fost strămutat la Cluj. În luna ianuarie a acestui an, judecătorul sindic a a dispus intrarea firmei în insolvenţă, retrăgându-i lui Mititelu dreptul de administrare. În proces a intrat şi Administraţia Finanţelor Publice din Craiova, la care Cetatea Banilor SA are debite de peste 1,3 milioane lei.
Pe lângă Cetatea Banilor City SA, în procedură de insolvenţă se află şi o altă firmă deţinută de familia Mititelu – Western Gate Residence SA, prin care patronul Universităţii Craiova a preluat alte zeci de hectare de teren intravilan. Sentinţa dată vineri de Tribunalul Comercial Cluj mai are o cale de atac, la Curtea de Apel Cluj.