Craiova intra in randul oraselor civilizate!


 1. #1
  Eros Lucian Prejbeanu's Avatar Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. Lucian Prejbeanu este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  05-10-2005
  Locaţie
  Craiova, Romania
  Varsta
  42
  Sex
  M
  Mesaje
  15,073
  Mesaje bazar
  228
  Putere Reputatie
  114
  Reputatie
  11290
  Puncte CF
  47545.0
  Usergroups:

  Craiova intra in randul oraselor civilizate!

  Craiova intra in randul oraselor civilizate!-poza-facebook_eco-rom-ambalaje-jpg

  În Craiova s-a implementat sistemul de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje, printr-un parteneriat realizat între Eco-Rom Ambalaje, Primăria Craiova şi SC. Salubritate Craiova SRL. Astfel, până la ora actuală, au fost amplasate 36 de puncte de colectare selectivă, urmând ca alte 30 de puncte să fie puse la dispoziţie craiovenilor în perioada următoare.

  Colectarea selectivă reprezintă singurul sistem care asigură colectarea şi deci reciclarea şi îndeplinirea ţintelor naţionale venite de la Uniunea Europeană pe toate cele 4 tipuri de material: hârtie/carton, plastic, sticlă şi metal.

  Craioveni, poluatorul plăteşte, deci reciclaţi!
  Până în 2020, România trebuie să recicleze 50% din deşeul municipal generat – adică jumătate din întreaga cantitate generată de populaţie. Provocarea este cu atât mai mare cu cât în anul 2009, conform datelor Eurostat, Romania recicla numai 1% din aceste deşeuri. Dacă ţintele impuse de UE şi preluate în legislaţia românească nu vor fi îndeplinite în termenul agreat, România riscă amenzi usturătoare, chiar şi până la 200.000 de Euro/zi, pe tip de material.
  Mai mult, fiecare localitate este obligată să depună cu 15% mai puţin gunoi pe groapă lunar, iar singura soluţie fezabilă în acest sens este implementarea sistemului de colectare selectivă. Mentalitatea europeană trebuie să se regasească, din ce în ce mai des, şi în România: toţi generăm gunoi, suntem poluatori, deci trebuie să fim responsabili şi să plătim!
  La nivelul anului 2011, trebuie să încetăm să mai vedem deşeurile ca pe gunoaie. Gunoi este ceea ce nu poate fi reciclat (transformat într-un alt produs) sau valorificat (prin ardere, cu generare de energie). Restul este deşeu – care este valoros şi poate fi reciclat în vederea obţinerii de materie primă secundară pentru alte produse.
  Populaţia, un actor foarte important
  În România, cantitatea de deşeuri municipale generate de o familie de 3 membri ajunge la peste 1 tonă pe an – cantitate depusă, în acest moment, în mare parte, pe groapă. Exceptie fac deşeurile de ambalaje, pentru care, până acum, ţintele au fost îndeplinite – ţinte care sunt însă în creştere de la an la an, astfel încât şi aici sistemul trebuie să se dezvolte din ce în ce mai mult.
  78% din cantitatea de deşeuri de ambalaje reciclate raportată de către autorităţi în 2010 era realizată de către Eco-Rom Ambalaje (Conform Administraţiei Fondului pentru Mediu prezentate în Revista Ecologic, Nr 71). Astfel, Eco-Rom Ambalaje face posibilă reciclarea a peste 300.000 de tone de deșeuri de ambalaje anual, constituind un vector important în dezvoltarea industriei reciclării la nivel național. În primele 6 luni ale anului 2011, în sistemul Eco-Rom Ambalaje, au fost reciclate 165.600 tone de deșeuri de ambalaje: dintre care 41.500 de tone de plastic, 65.000 tone de hârtie-carton, 30.500 tone de sticlă, 11.600 tone de metal și 17.000 tone de lemn. Intrucât 60% din totalul ambalajelor se regăsesc în consumul casnic, soluția creșterii randamentului reciclabilității deșeurilor de ambalaje o reprezintă colectarea selectivă de la populație. Eco-Rom Ambalaje gestionează parteneriate în peste 160 de localități, acoperind 25% din populația la nivel național, alături de autoritățile locale și operatorii de salubritate. Acum a venit randul craiovenilor sa fie responsabili si sa intre in randul oraselor civilizate!
  The message above is my opinion and only mine, no influences and no official statement so if you think it's wrong, you may be right, I'm just human you know...
  "Only two things are infinite, the Universe and human stupidity, and I'm not sure about the Universe." - Albert Einstein ...

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Si cei care scormonesc in ele?...suntem imbibati cu civilizatie
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
  Data de inscriere
  25-03-2008
  Locaţie
  CRAIOVA
  Sex
  M
  Mesaje
  2,440
  Mesaje bazar
  1484
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  233
  Puncte CF
  32.5
  Raport, ca la Partid?!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: