Peste 2.500 de persoane din Dolj au primit acte de identitate în ultimii doi ani prin utilizarea echipamentului mobil achiziţionat de Consiliul Judeţean Dolj în cadrul proiectului “Laborator mobil pentru primirea, verificarea, prelucrarea şi elaborarea actelor de identitate”.

Direcţia Publică Comunitară de Evidenţă a Persoanelor (DPCEP) Dolj, instituţie aflată în subordinea CJ, a organizat, în perioada noiembrie 2009 – august 2011, cu ajutorul “laboratorului mobil”, 64 de acţiuni pentru emiterea de acte de identitate a persoanelor aflate în situaţii deosebite sau care domiciliază în localităţi situate la distanţe mari faţă de punctele fixe de eliberare a acestui tip de documente.

“Cu acest laborator mobil se poate merge în orice localitate din judeţ în care ne va fi solicitat. Am dorit să venim în întâmpinarea persoanelor vârstnice, care au probleme să se deplaseze în alte localităţi pentru a-şi face actele de identitate ieşite din valabilitate, dar şi a persoanelor care, din lipsa banilor, nu îşi permit să ajungă la sediul unui serviciu de eliberare a documentelor de identitate. Am ajutat în acest fel peste 2.500 de doljeni să beneficieze de un act de identitate nou, pe care unii dintre ei poate că nu l-au avut niciodată”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

Sistemul de prelucrare a datelor “laborator mobil” a fost aplicat până acum în: Craiova, Breasta, Mischii, Calopăr, Celaru, Apele Vii, Castranova, Unirea, Caraula, Vîrtop, Dioşti, BîRCA, Giubega, Brabova, Galicea Mare, Galiciuica, Cioroiaşi, Greceşti, Întorsura, Cerăt, Rast, Ghindeni, Coşoveni, Bratovoieşti, Malu Mare, Coţofenii din Faţă, Dobreşti, Drănic, Orodel.

Nouapresa.ro