- EUR
- 4,9768

-
Preşedintele a amuţit. Vorbeşte emulul Lăzăroiu
Îmi imaginez cât de greu i-o fi fost providenţialului nostru şef de stat, acum vreo patru luni, să renunţe la dl Lăzăroiu, cel mai de preţ consilier al său, să sacrifice minunatele seri consultative pe care le petreceau până noaptea târziu la Cotroceni, dezbătând în doi politica mare şi grea a ţării şi să-l delege cu misiuni speciale pe lângă Palatul Victoria şi titular la „Muncă”. Ce păcat că activitatea executivă a dlui Lăzăroiu s-a sfârşit în mod lamentabil! Talibanii PDL i-au tras cam iute fotoliul de sub dânsul, prietenii ştiu de ce!
Dar tot răul spre bine! A fost el scos, cam inelegant, de la „Muncă”, însă uite că fostul ministru (pasager) nu se lasă! Pus pe liber, dumnealui zice că „de-acum mă implic foarte mult nu ca analist şi strateg, ci din punct de vedere politic”, adăugând că „cele trei luni de la minister mi-au deschis acest apetit, de a mă implica”. De câteva săptămâni, dl Sebi e peste tot în tabloidele „aliniate” şi în „prime time” la televiziunile independente. Şi vorbeşte, dezbate, perorează, nuanţează basmul politic mai vechi „Albă ca Zăpada”, emite opinii „experte” despre dreapta şi despre stânga, gargariseşte despre posibile alianţe sub o umbrelă de centru dreapta, propăvăduieşte dispariţia sigură a USL, apariţia unor noi entităţi politice de centru dreapta, ca alternativă la pierderea credibilităţii electoratului în actuala clasă politică. Noile entităţi de centru-dreapta (în viziunea strategului nostru) se vor reuni sub umbrela Mişcării populare, iar candidatul la peşedinţie cu şanse mari va trebui să fie recrutat din această zonă. În îngrămădeala numită Mişcarea populară, văzută ca o umbrelă protectoare, urmează să intre şi „Noua Republică”. E vreo legătură între aceasta şi PDL? „Nu! - ne explică analistul-sociolog. Noua Republică nu este un competitor al PDL, ci o rotiţă într-un angrenaj, care încearcă să suplinească ceea ce nu au putut face democrat-liberalii... Încearcă să atragă electoratul pierdut în aceşti ani de PDL”. Ce rol îşi rezervă fostul consilier şi ex-ministru în toată această rumoare de pe dreapta? „O să rămân în faţă şi o să încerc să dau acele mesaje care contează pentru noua generaţie”.
Oau! Dl Lăzăroiu se închipuie şi se comportă deja ca un reper, ca un star al noii politichii de pe Dâmboviţa. Dă mesaje, dă sfaturi. Cine-l ascultă? Ca sociolog, în afară de oarece bazaconii despre mobilul sexual al războaielor, n-a produs nimic în... literatura de specialitate. Cât priveşte prestaţia de consilier prezidenţial, poate dacă şi-ar scrie memoriile vom afla câte ceva, iar despre penibilul său ministeriat la „Muncă şi Protecţie Socială”, ce să mai spunem. În fine, lansat în politică, te pomeneşti că tocmai acum, la jumătatea vieţii, epigonul marelui bărbat la Cotroceni şi-a găsit vocaţia. În vreme ce el nu mai pridideşte cu interviurile, cu declaraţiile experte pe la televiziuni, preşedintele ţării parcă a amuţit. De uimire? Că discipolul îşi depăşeşte magistrul cu astfel de abureli?
Sursa: gazetanoua.ro