- EUR
- 4,9774

-
Viorel Pintea vrea să ridice Şcoala Populară de Arte pe scenă
Absolvent al Facultăţii de Teologie, Viorel Pintea are în spate o bogată activitate în calitate de manager, iar pentru o perioadă scurtă de timp a fost director coordonator în Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. La Şcoala Populară de Arte şi Meserii a ajuns în urmă cu un an, ocupând, până la începutul lunii octombrie, funcţia de director adjunct al instituţiei. Cum oferta educaţională pentru anul şcolar 2011/2012 a fost iniţiată şi aprobată în timpul mandatului lui Marius Fieraru, fostul director, Viorel Pintea se va concentra pe promovarea tinerelor talente în cadrul concursurilor.
„Oferta educaţională este deja stabilită de actualul director adjunct, dar permite dezvoltarea anumitor aspecte de organizare internă sau vizibilitate, dacă vor apărea pe parcurs. Ceea ce mă preocupă în primul rând este finalitatea cursurilor oferite de noi, vrem să stimulăm copiii să participe la diverse evenimente culturale majore. Apoi, un alt aspect este adaptarea ofertei Şcolii de Arte la cerinţele pieţei culturale. Trebuie să urcăm Şcoala Populară de Arte pe scenă”,a precizat Viorel Pintea, directorul instituţiei culturale.
29 de cursuri, în Slatina, Caracal, Corabia şi în mediul rural
Când vine vorba despre cursanţi, directorul Şcolii de Arte se declară extrem de mulţumit şi spune că toate cele 29 de clase sunt blocate.
*
„Atât cele nouă clase din Slatina, cât şi cele din Caracal, Corabia şi cele din mediul rural, unde avem secţiuni de: olărit, arta sculptării lemnului, a ţesutului şi a împletitului sunt acoperite în totalitate. Bineînţeles că sunt clase care au mai multă căutare, cele de arte: dans, modelling, canto, pictură, dar nici cele de meserii nu duc lipsă de cursanţi, chiar dacă aici o clasă este compusă din 18 locuri”, explică Pintea.
Invitaţii la diverse evenimente din ţară
În perioada următoare, Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Slatina va reprezenta judeţul la o serie de evenimente. Zilele acestea, clasa de jocuri populare de la Stoeneşti merge în judeţul Alba, pentru un festival de dans şi port popular. De asemenea, o parte dintre cursanţii instituţiei oltene, conduşi de meşterul popular Constantin Niţu, au fost invitaţi la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, iar şase tineri de la clasele de canto vor concura la cea de-a cincea ediţie a festivalului de muzică uşoară „Stelele Olteniei”.
Sursa: gazetanoua.ro