Câteva grupuri sanitare schimbate, gresia şi parchetul de pe podea şi o uşă înlocuită parcă în batjocură ar trebui probabil să scuze celelalte elemente care creează un decor mai degrabă rupt dintr-un film de groază decât dintr-un loc în care, totuşi, se află copii. Simplul fapt că sunt nevoiţi să meargă la grădiniţa-problemă îi pune pe cei mici în pericol.
Tavanele crăpate şi umflate de timp şi de infiltraţiile de apă pot cădea în orice clipă. Se pare că acest lucru nu prezintă un interes mult prea mare pentru conducerea grădiniţei sau pentru autorităţile din Balş, pentru că sunt mai mulţi ani de când aceste probleme există, însă nimeni nu ia măsuri.

*

„Cel mai frică mi-e de tavane, că în unele locuri sunt atât de umflate încât lasă senzaţia că pot cădea în orice clipă. Am şi eu o fetiţă aici şi, la cât este ea de mică şi de firavă, dacă îi cade din tencuială în cap, aia e. Când am înscris fata la această grădiniţă mi-au spus că o să se rezolve problema, dar se pare că totul a fost o abureală”, declară mama unei fetiţe de la grădiniţa-problemă.

„Nu sunt bani”

Mihaela Costache, directorul GPN Nr. 2, susţine că anual se cer bani de la primărie pentru reabilitarea clădirii, însă fondurile alocate sunt mereu insuficiente pentru remedierea tuturor problemelor.

„În acest an ne-au fost alocaţi bani pentru a pune gresia şi parchetul laminat, banii nu au fost suficienţi şi pentru celelalte reabilitări. Noi avem cinci structuri în administrare, Şcoala Nr. 1, şcoala din Vârtina, cea din Mâineşti, din Româna şi GPN Nr. 2, iar în aceste condiţii, dacă noi primim acelaşi buget ca şi şcolile cu o singură structură, este normal să existe şi neajunsuri. Vor continua lucrările atunci când vom mai primi fonduri”, declară Mihaela Costache, administratorul grădiniţei.

Ordinea renovărilor pare să fie cea mai mare problemă a celor care au în administrare grădiniţa. Fondurile primite au fost folosite pentru montarea de faianţă şi parchet laminat, deşi pericolul cel mai mare vine de la tavane.

*

„Ştiu că a căzut tencuiaia în anumite locuri, pe hol, dar tavanele nu vor mai cădea. Vom trimite administratorul să mai retuşeze ce este căzut momentan”, mai spune aceasta.

Şcolile din Vârtina şi Mâineşti, la un pas de desfiinţare

Şcolile din cartierele Vârtina şi Mâineşti din Balş care se află în aceeaşi structură cu GPN Nr. 2* ar putea fi închise începând cu anul viitor. Soluţia pare să rămână transportul elevilor acestora la şcoala Nr. 1.

*

„Şcolile din Mâineşti şi Româna nu au mai primit autorizaţii pentru acest an, ceea ce creşte şi mai mult probabilitatea ca acestea să fie închise începând cu anul viitor. De aceea nu am mai investit în renovarea lor, pentru că am pierde aceşti bani. Dacă vor fi desfiinţate cele două unităţi, copiii vor fi aduşi la Şcoala Nr. 1. Numărul de săli nu va fi o problemă, pentru că dimineaţa ar putea învăţa ciclul primar, iar după-amiaza, cel gimnazial”, conchide Mihaela Costache.

Sursa: gazetanoua.ro