Comunicat de presa referitor la Consiliul National al PSD si pozitia domnului Ion Prioteasa


 1. #1
  FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  02-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  22,777
  Mesaje bazar
  795
  Putere Reputatie
  152
  Reputatie
  13859
  Puncte CF
  1339.7

  Comunicat de presa referitor la Consiliul National al PSD si pozitia domnului Ion Prioteasa

  Consiliul Național (CN) al Partidului Social Democrat a adoptat, sâmbătă, patru rezoluții prin care conducerea social-democrată și-a asumat promovarea „statului social responsabil” și „apărarea democrației și libertății”, în documentele adoptate făcându-se vorbire și de „abuzurile puterii împotriva aleșilor locali ai opoziției”, precum și a proiectelor PDL „de modificarea a organizării teritoriale, de comasare a alegerilor şi de revizuire a Constituţiei înainte de alegeri”.

  Vicepreşedintele PSD, Ion Prioteasa, președinte al PSD Dolj, prezent la Consiliul Național al partidului, desfășurat în zilele de 21 și 22 octombrie, la București, a declarat că adoptarea celor patru rezoluții reprezintă semnalul pe care social-democrații îl dau cu privire la poziționarea principalului partid din România față de politicile publice promovate de actualul Guvern. „Nu putem asista impasibili la distrugerea Statului Social, care înseamnă solidaritate între cetățeni. Milioane de români sunt aruncați în sărăcie de actuala guvernare, care și-a pierdut demult legitimitatea. Prevederile prinse în documentele adoptate, sâmbătă, la București, de către Consiliul Naţional al PSD vor face parte integrantă a Programului de guvernare al USL, după câștigarea alegerilor din 2012”, a declarat Ion Prioteasa.

  În textul Rezoluției „PSD promovează și apără statul social responsabil”, membrii Consiliului Național au reafirmat promovarea și apărarea Statului Social care trebuie să se manifeste prin: locuri de muncă numeroase și bine plătite, scăderea impozitelor și contribuțiilor sociale pe muncă, un nou Cod al Muncii, educația - unica șansă a României, sănătatea oamenilor, indiferent de veniturile persoanelor, privatizări doar acolo unde este nevoie, un sistem de impozitare diferențiată, aplicarea principiilor democrației paritare, protecția celor mai slabi, a persoanelor cu dizabilități și a persoanelor cu venituri foarte mici și asigurarea unui climat de dialog.

  De asemenea, CN al PSD își asumă, prin intermediul Rezoluției „PSD promovează și apără Democrația și Libertatea”, următoarele obiective: menținerea climatului democratic și încurajarea participării cetățenilor la viața publică, asigurarea condițiilor materiale de participare la viața politică democratică, garantarea respectării drepturilor și libertăților fundamentale, apărarea separației puterilor în stat și a controlului reciproc al acestora, refacerea unui parlament legitim și responsabil față de cetățeni, crearea unei justiții independente, responsabile și eficiente, desfășurarea de alegeri libere, corecte și reprezentative, reinstaurarea domniei legii, apărarea libertății presei în fața tendințelor politice și economice de aservire, precum și crearea unei societăți civile active, critice și implicate social.

  Președintele PSD Dolj, Ion Prioteasa, afirmă că o a treia rezoluție, adoptată de membrii CN, se referă la abuzurile actualei puteri împotriva aleșilor locali ai opoziției. „Așa cum am putut să vedem cu toții, actuala putere, prin acțiunile întreprinse de Guvernul Boc, alocă banii publici către buzunarul clientelei de partid și către primarii PDL. Actualii guvernanți au reușit să împartă România în două: o Românie a puterii, cu bani, resurse și căldură, și o Românie a Opoziției, lăsată în faliment, în frig și sărăcie. Prin Rezoluția «abuzurile puterii împotriva aleșilor locali ai opoziției și principiile pentru reforma administrativă din viitoarea guvernare a USL», PSD susține în viitoarea guvernare la care va participa introducerea unei reforme administrative de amploare, prin care să se asigure o descentralizare reală”, a declarat președintele PSD Dolj, Ion Prioteasa.

  Un ultim document adoptat de CN al PSD se referă la poziționarea social-democraților împotriva proiectelor PDL de modificarea a organizării teritoriale, de comasare a alegerilor şi de revizuire a Constituţiei înainte de alegeri.

  „Vrem un proiect serios şi responsabil de regionalizare, de dezvoltare regională autentică. Dar acest proces nu trebuie făcut în grabă, în context electoral şi cu mize electorale. Vrem modificarea legilor electorale, pentru a crea un sistem electoral mai eficient în care cetăţeanul să fie mai bine reprezentat şi în care votul să fie dat în condiţii mai clare, mai corecte. Vrem modificarea Constituţiei României, dar vrem ca acest proces să înceapă doar după alegeri, din 2013, cu un nou Parlament legitimat prin vot. Numai un Parlament rezultat din alegeri corecte are legitimitatea de a-şi asuma astfel de proiecte (…) Principiile democratice nu sunt negociabile electoral!”', se arată în textul Rezoluției.

 2. #2
  0-day Member emmahudson88 reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  24-10-2011
  Varsta
  36
  Sex
  M
  Mesaje
  1
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0
  Thanks you for sharing
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Senior Member marians65's Avatar marians65 are ceva special... marians65 are ceva special...
  Data de inscriere
  13-12-2006
  Locaţie
  aici
  Varsta
  59
  Sex
  M
  Mesaje
  537
  Mesaje bazar
  40
  Putere Reputatie
  38
  Reputatie
  101
  Puncte CF
  41.0
  Stirea nu intereseaza pe nimeni.Are mai putine vizite de cat stirea cu cutremurul din turcia...
  Oamenii au invatat ca e un alt part ca si ala cu in care se spunea ce o sa faca ei dupa ce vor veni la putere...planurile economice ...dar e de mult....uita repede....
  Daa.... pute de iti muta nasu....deh vine de la imbuibati grijulii cu poporul roman...
  Pozitia dl Prioteasa ???
  umor oltenesc
  Horoscopul lunii:
  Dragoste : astrele iti surad...
  Sanatate: astrele iti surad si mai tare....
  Bani: astrele se tavalesc deja pe jos de ras.....
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: