- EUR
- 4,9768

-
Cardiologul Paraschiva a demisionat, Iovănescu s-a răzgândit
Nicio zi fără scandal la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina! Doctorii Florin Paraschiva şi Mihail Iovănescu şi-au prezentat demisiile, vineri, din cauza conflictelor repetate pe care le-au avut cu şeful secţiei Cardiologie, doctorul Mircea Andriţoiu.
„Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie”
Paraschiva a declarat că nu mai putea să îşi desfăşoare activitatea într-o stare tensionată care era întreţinută chiar de şeful secţiei. El susţine că personalul de la Cardiologie are parte numai de ameninţări şi de injurii.
*
„Îmi pare rău că s-a ajuns la această situaţie, însă ameninţările şi injuriile repetate care mi s-au adus de către medicul şef de secţie actual au dus la o stare tensionată între dumnealui şi, pot să afirm cu toată certitudinea, întreg personalul secţiei Cardiologie a Spitalului Judeţean Slatina. Regretăm că, după atâţia ani de activitate bună desfăşurată în această secţie, s-a ajuns la acest lucru, însă demersurile noastre şi verbale şi scrise de până acum la adresa conducerii spitalului referitoare la comportamentul domnului doctor au rămas fără urmări. Nu mai avem decât soluţia aceasta. Avem şi noi familii şi nu vrem să fim stresaţi la serviciu. Vrem să ne desfăşurăm activitatea în condiţii cât mai bune. Nu se mai poate, este hotărârea noastră şi mergem până la capăt”, a declarat doctorul Florin Paraschiva.
„Avem parte de ameninţări, injurii, zilnice, repetate. Este o stare în care nu se mai poate sta. Ne spune că ne dă afară, că are puteri discreţionare, că face ce vrea într-un cuvânt”, a adăugat el. Medicul cardiolog a precizat că îşi va căuta de muncă în altă parte, acolo unde va fi dorit. „Vom găsi de lucru, nu este asta o problemă”, a conchis el.
„Nu-şi făceau treaba”
Doctorul Mircea Andriţoiu, şeful secţiei Cardiologie din cadrul SJU Slatina, spune că totul a plecat de la medicul Paraschiva şi-l acuză pe acesta că nu-şi îndeplinea toate sarcinile de serviciu.
*
„Care era problema lor? Că ei nu respectau Regulamentul de ordine interioară a spitalului, nu respectau fişa postului şi nu le plăcea să respecte ordinea, disciplina şi nu numai asta. Nu-şi făceau treaba, adică foile erau incomplete, nu le modificau. Ei au acţionat disproporţionat şi au crezut că în felul acesta or să poată în viitor să scape de mine şi vor face în continuare ceea ce îşi doresc. Eu i-am lăsat, dar până la un punct”, a spus Andriţoiu.
„Ei nu fac nici cel mai mic efort, ba dimpotrivă, mă sabotează. Eu i-am lăsat în pace şi am făcut ceea ce nu făceau ei, ori că nu vroiau ori că nu puteau”, a completat şeful de la Cardiologie.
*
Doctorul Andriţoiu a ţinut să precizeze că medicul Mihail Iovănescu nu-şi va mai da demisia, cerându-şi chiar scuze de la el.
*
„Doctorul Iovănescu a renunţat la demisie. N-o să-şi mai dea nicio demisie. Se pare că decizia doctorului Paraschiva este scrisă şi trebuie doar semnată, e pusă la mapa domnului manager. Demisia este un act unilateral. Dacă vrea cineva să-şi dea demisia, nimeni nu poate să-l oprească. Doctorul Iovănescu a renunţat. A venit, vineri, şi mi-a cerut scuze”, a declarat doctorul Mircea Andriţoiu.
Sursa: gazetanoua.ro