Silvia Drăghici s-a declarat neafectată de declaraţiile acide ale şefului democrat liberalilor olteni, pentru că, spune ea, sunt acuzaţii nefondate.

*

„Nu am apucat să citesc presa, am fost plecată din localitate. Mi-au spus angajaţii câte ceva, dar nu am văzut declaraţiile preşedintelui PDL. Din câte am înţeles, acuzaţiile se bazează pe informaţii venite de la fostul director adjunct al CJP Olt, Mihaela Şuşală, care şi-a dat demisia luna aceasta. Cred că doamna Şuşală a stat prea puţin în cadrul instituţiei pentru a înţelege sistemul şi nu a apucat să cunoască legea pensiilor. Eu nu am niciun fel de implicare în dosarele pentru calcularea sau recalcularea pensiei şi nu se face nicio selecţie preferenţială a dosarelor”, a declarat directorul CJP Olt.

„Auditul să verifice dosarele”

În cadrul conferinţei de presă de vineri, Darius Vâlcov mai spunea că la CJP Olt nu sunt probleme doar în domeniul calculării şi recalculării pensiilor, ci şi în ceea ce priveşte acordarea ajutorului de deces.

*

„La Casa de Pensii Olt se decontează inclusiv achiziţia de prezervative pentru ajutoarele de înmormântare. Sunt 20 de milioane lei vechi care se dau şi trebuie decontate, iar ei decontează şi bonurile cu prezervative. Ca să nu mai spun că ei decontează numai unu - două milioane, deşi legea spune că întreaga sumă trebuie justificată, restul sunt bani la negru”, spunea Vâlcov.

*

Directorul CJP Olt a negat şi veridicitatea acestor informaţii, pe care le-a catalogat drept lipsă de informare.

*

„Am auzit că la CJP Olt s-ar fi decontat achiziţia de prezervative la ajutorul de deces. Nu am cunoştinţă de astfel de cazuri, în legislaţie spune clar ce documente trebuie depuse pentru a beneficia de acest ajutor. Dacă doamna Şuşală a întâlnit bonuri cu prezervative trebuia să refuze dosarul, nu spune nicăieri că toate dosarele trebuie aprobate. Dar, cum spuneam, nu a avut timp suficient să înţeleagă mecanismul. Îmi place să cred că nu e vorba de acuzaţii, ci de lipsă de informare, pentru că mi se pare josnic să te legi de aceşti oameni, categoria care are cel mai mult de suferit, să spui că li se dau mai mulţi bani decât ar trebui. Le doresc să le moară şi lor cineva ca să vadă că nu le ajung cele douăzeci de milioane. Am făcut şi adresă auditului să verifice dosarele depuse în perioada în care Mihaela Şuşală a fost director. Voi face rezultatele publice, pentru că nu am nimic de ascuns”, mai spune Silvia Drăghici.

Sursa: gazetanoua.ro