DISCURSUL REGELUI - citeste aici mesajul adresat Natiunii Romane de catre Majestatea Sa Regele Mihai I


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  DISCURSUL REGELUI - citeste aici mesajul adresat Natiunii Romane de catre Majestatea Sa Regele Mihai I

  Discursul Majestății Sale Regelui Mihai I al României în fața Camerelor reunite ale Parlamentului României, unul dintre cele mai controversate și mediatizate evenimente incluse pe agenda Jubileului 90, va rămâne în memoria românilor prin viziunea programatică și luciditatea cu care sunt privite trecutul, prezentul și viitorul țării. În ciuda oricăror declarații mai mult sau mai puțin oportune, parlamentarii au fost prezenți în număr mare. În schimb, au chiulit membri guvernului, cu excepția ministrului Justiției, însă o mulțime entuziastă a umplut până la refuz balcoanele sălii Camerei Deputaților. Așa cum spuneau mai mulți senatori și deputați, a fost cea mai emoționantă ceremonie desfășurată în Parlamentul României.

  MS Regele Mihai I al României a fost însoțit în Parlament de către membrii Casei Regale, foști președinți și premieri, lideri ai partidelor politice, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, precum și de numeroși reprezentanți ai caselor regale europene. Cei prezenți au aplaudat minute în șir prezența Regelui în instituția care reprezintă democrația în România, problemele legate de sonorizare nefiind, în cele din urmă, prea importantă în raport cu însemnătatea discursului Majestății Sale pentru Națiunea Română. Redăm mai jos discursul integral al Regelui:

  Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

  Sunt mai bine de șaizeci de ani de când m-am adresat ultima oară națiunii române de la tribuna Parlamentului. Am primit cu bucurie și cu speranță invitația reprezentanților legitimi ai poporului.

  Prima noastră datorie astăzi este să ne amintim de toți cei care au murit pentru independența și libertățile noastre, în toate războaiele pe care a trebuit să le ducem și în evenimentele din Decembrie 1989, care au dărâmat dictatura comunistă. Nu putem avea viitor fără a respecta trecutul nostru.

  Ultimii douăzeci de ani au adus democrație, libertăți și un început de prosperitate. Oamenii călătoresc, își împlinesc visele și încearcă să-și consolideze familia și viața, spre binele generațiilor viitoare. România a evoluat mult în ultimele două decenii.

  Mersul României europene de astăzi are ca fundament existența Parlamentului. Drumul nostru ireversibil către Uniunea Europeană și NATO nu ar fi fost posibil fără acțiunea, întru libertate și democrație, a Legislativului românesc de după anul 1989.

  Dar politica este o sabie cu două tăișuri. Ea garantează democrația și libertățile, dacă este practicată în respectul legii și al instituțiilor. Politica poate însă aduce prejudicii cetățeanului, dacă este aplicată în disprețul eticii, personalizând puterea și nesocotind rostul primordial al instituțiilor Statului.

  Multe domenii din viața românească, gospodărite competent și liber, au reușit să meargă mai departe, în ciuda crizei economice: micii întreprinzători și companiile mijlocii, tinerii și profesorii din universități, licee și școli, cei din agricultură.

  Încearcă să-și facă datoria oamenii de artă, militarii, diplomații și funcționarii publici, deși sunt puternic încercați de lipsa banilor și descurajați instituțional. Își fac datoria față de țară instituții precum Academia Română și Banca Națională, deși vremurile de astăzi nu au respectul cuvenit față de ierarhia valorilor din societatea românească.

  Sunt mâhnit că, după două decenii de revenire la democrație, oamenii bătrâni și cei bolnavi sunt nevoiți să treacă prin situații înjositoare.

  România are nevoie de infrastructură. Autostrăzile, porturile și aeroporturile moderne sunt parte din forța noastră, ca stat independent. Agricultura nu este un domeniul al trecutului istoric, ci al viitorului. Școala este și va fi o piatră de temelie a societății.

  Regina și cu mine, alături de Familia noastră, vom continua să facem ceea ce am făcut întotdeauna: vom susține interesele fundamentale ale României, continuitatea și tradițiile țării noastre.

  Nu m-aș putea adresa națiunii fără a vorbi despre Familia Regală și despre importanța ei în viața țării. Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenței, suveranității și unității noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, și a Națiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate și modestie.

  Doamnelor și domnilor senatori și deputați,

  Instituțiile democratice nu sunt guvernate doar de legi, ci și de etică, simț al datoriei. Iubirea de țară și competența sunt criteriile principale ale vieții publice. Aveți încredere în democrație, în rostul instituțiilor și în regulile lor!

  Lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință și fără memorie. Cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne ocupe viața. România a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil și generos.

  În anul 1989, în ajutorul României s-au ridicat voci cu autoritate, venind de pe toate meridianele globului. Ele s-au adăugat sacrificiului tinerilor de a înlătura o tiranie cu efect distrugător asupra ființei națiunii. A sosit momentul, după douăzeci de ani, să avem un comportament public rupt complet și definitiv de năravurile trecutului. Demagogia, disimularea, egoismul primitiv, agățarea de putere și bunul plac nu au ce căuta în instituțiile românești ale anului 2011. Ele aduc prea mult aminte de anii dinainte de 1989.
  Se cuvine să rezistăm prezentului şi să ne pregătim viitorul. Uniţi între noi şi cu vecinii și frații noştri, să continuăm efortul de a redeveni demni și respectați.
  Am servit națiunea română de-a lungul unei vieți lungi și pline de evenimente, unele fericite și multe nefericite. După 84 de ani de când am devenit Rege, pot spune fără ezitare națiunii române:

  Cele mai importante lucruri de dobândit, după libertate și democrație, sunt identitatea și demnitatea. Elita românească are aici o mare răspundere.

  Democrația trebuie să îmbogățească arta cârmuirii, nu să o sărăcească. România, ca și toate țările din Europa, are nevoie de cârmuitori respectați și pricepuți.

  Nu trebuie niciodată uitați românii și pământurile românești care ne-au fost luate, ca urmare a împărțirilor Europei în sfere de influență. Este dreptul lor să decidă dacă vor să trăiască în țara noastră sau dacă vor să rămână separați.

  Europa de astăzi este un continent în care popoarele și pământurile nu se schimbă ca rezultat al deciziilor politicienilor. Jurământul meu a fost făcut și continuă să fie valabil pentru toți românii. Ei sunt toți parte a națiunii noastre și așa vor rămâne totdeauna.

  Stă doar în puterea noastră să facem țara statornică, prosperă și admirată în lume.

  Nu văd România de astăzi ca pe o moștenire de la părinții noștri, ci ca pe o țară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noștri.

  Așa să ne ajute Dumnezeu!

  Mihai R

  *************

 2. #2
  Fan Stiinta stefystef's Avatar stefystef are ceva special... stefystef are ceva special...
  Data de inscriere
  17-11-2008
  Locaţie
  craiova
  Sex
  M
  Mesaje
  500
  Mesaje bazar
  1322
  Putere Reputatie
  34
  Reputatie
  153
  Puncte CF
  23.5
  Usergroups:
  pana nu voteaza nenorocitii de la guvern legea 18 nu facem nimic in tara......sa voteze legea 18 daca sunt corecti...
  0764/506178
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Banned JamaiCatalin's Avatar JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum
  Data de inscriere
  22-12-2007
  Locaţie
  Niciodata Stabil
  Varsta
  34
  Sex
  M
  Mesaje
  1,685
  Mesaje bazar
  1305
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -500
  Puncte CF
  0.0
  Usergroups:
  pana la legea 18 sa fie mandrii ca aacceptat regele sa le vorbeasca in parlamentul lor imputit

 4. #4
  Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
  Data de inscriere
  28-01-2009
  Sex
  M
  Mesaje
  1,072
  Mesaje bazar
  424
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  542
  Puncte CF
  22.0
  Citat Mesaj iniţiat de JamaiCatalin Vezi mesajele
  pana la legea 18 sa fie mandrii ca aacceptat regele sa le vorbeasca in parlamentul lor imputit
  A facut-o pentru Romania.

  A fost ultimul rege din Europa de Est ...Obligat sa plece de marile imperii , cu presiuni uriase. Si totusi, a rezistat mai mult ca oricare alt leader democrat din Est.

 5. #5
  Newcomer Negri nu prea este agreeat de catre ceilalti utilizatori
  Data de inscriere
  07-07-2011
  Sex
  M
  Mesaje
  41
  Mesaje bazar
  35
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  -13
  Puncte CF
  0.0
  Rusine marinarule ! Rusine madam nutzy ! Rusine coana miss care fura voturi pe fata in parlament ! Rusine PDL !
  Marinaru acu sta cu paharu la golden slitz si blesteama : ai dracu mogulii astia pentru mine nu organizeaza asemenea festivitati, domnule !...hic !

  De piticu boc nu zic ca asta e un hopa mitica fara coloana vertebrala !

 6. #6
  Member Sechi's Avatar Sechi va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  04-10-2005
  Locaţie
  Craiova, Brazda
  Sex
  M
  Mesaje
  212
  Mesaje bazar
  680
  Putere Reputatie
  40
  Reputatie
  76
  Puncte CF
  37.0
  Last edited by Ic3Girl; 25-10-2011 at 21:37.

 7. #7
  Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
  Data de inscriere
  28-01-2009
  Sex
  M
  Mesaje
  1,072
  Mesaje bazar
  424
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  542
  Puncte CF
  22.0
  Vad ca toate lumea - partide politice, diverse grupari etc - a ales sa se poarte civilizat in aceste momente ( grele pentru romani) si sa arate respect fata de Mihai si mai ales fata de Romania si de istoria Romaniei. Din diverse motive, dar au aratat respect.
  Ei bine, mai putin Basescu, Prim-ministrul , Patriarhul Romaniei si alti cativa.
  Acestia au preferat sa continue sa dezbine poporul roman, sa invenineze lumea, cu toate ca este ultimul lucru de care are nevoie tara asta .
  Noi, ceilalti (fraierul de popor), sa profitam de momente ca acestea sa facem pace si sa fim constructivi.
  Istoria pune intotdeauna la locul lui pe fiecare.
  Regele este asezat pe un loc binemeritat, ca un om demn si respectat de romani, un om de valoare pe care tara asta se sprijina.
  Ma intreb unde ii va pune istoria pe astia, "unii" de care zic mai sus, care nu stiu decat sa invrajbeasca si sa umileasca poporul , in totala opozitie fata de Mihai ?

 8. #8
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  La Lucian Bute am mai intalnit o asemenea demnitate, cand a tinut neaparat sa dispute un meci in tara sa!

 9. #9
  Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
  Data de inscriere
  28-01-2009
  Sex
  M
  Mesaje
  1,072
  Mesaje bazar
  424
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  542
  Puncte CF
  22.0
  Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
  La Lucian Bute am mai intalnit o asemenea demnitate, cand a tinut neaparat sa dispute un meci in tara sa!
  Da!

 10. #10
  De-al casei d_mihai's Avatar d_mihai va deveni faimos in curand
  Data de inscriere
  06-10-2008
  Sex
  M
  Mesaje
  367
  Mesaje bazar
  443
  Putere Reputatie
  34
  Reputatie
  70
  Puncte CF
  10.0
  Cuvinte mari de la un om mare !!!
  Poate mai invata unii ce inseamna demnitatea !!!


  RED
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: