- EUR
- 5,1032

-
Ciurea: „Alro nu trebuia să facă atâta vâlvă cu promovarea, adversarii i-au tratat altfel”
Revenit în vară în Arabia Saudită, unde se ocupă de pregătirea tinerilor goalkeeperi ai celui mai vechi club al ţării, Sabin Ciurea spune că s-a adaptat rigorilor cerute de conducerea echipei din oraşul Jeddah.
*
„Eu zic că am făcut o alegere foarte bună. De fapt, gândul mi-a fost tot timpul aici, să mă întorc. Am avut o colaborare bună unde am muncit şi cred că am fost apreciat din moment ce m-au rechemat. Stând aici un an, am acumulat experienţă, iar anul ăsta îmi este mult mai uşor. Cunosc oamenii, ştiu cam ce pretenţii au şi am început să înţeleg cât de cât şi limba lor, un lucru foarte important, pentru că nu toţi vorbesc engleza”, a punctat fostul portar, care lua în calcul posibilitatea de a accepta oferta primită înaintea startului acestui sezon din partea aluminiştilor.
*
„În situaţia în care nu mă rechemau cei de la Ittihad, mi-ar fi plăcut să lucrez la Alro. Chiar dacă stau în Piteşti, eu ca fotbalist m-am format la Dinamo Slatina şi când mă gândesc la trecutul meu, nu văd decât Slatina şi acel stadion de pe marginea Oltului. În viitor, în eventualitatea în care mi s-ar propune să vin la Alro, aş prefera să stau cât mai mult în Arabia Saudită, chiar dacă e greu departe de familie şi de cunoştinţe. Dar în viaţă nu se ştie, niciodată să nu spui niciodată”, a adăugat Sabin Ciurea.
„Să sperăm că lucrurile se vor îndrepta”
Fostul goalkeeper de Divizia A crede că Alro nu mai poate reuşi în actuala stagiune accederea în primul eşalon, însă îşi doreşte ca acest lucru să se întâmple în viitoarele sezoane.
*
„Au început foarte rău campionatul şi, sincer, mi-a părut rău. Eu zic că nu trebuiau să facă atâta vâlvă cu promovarea. Având o evoluţie foarte bună în campionatul trecut, normal că adversarii i-au tratat altfel. Au un lot bun de jucători cu experienţă, care, după părerea mea, nu îşi merită locul pe care sunt acum. Să sperăm că lucrurile se vor îndrepta şi vor reveni acolo sus. Fiind realist, cu părere de rău eu zic că nu se mai poate promova, dar asta nu înseamnă ca băieţii să nu îşi joace şansa până la capăt. Să nu uităm că se joacă pe trei puncte, acum poţi fi sus în clasament, mâine poţi fi jos. A contat foarte mult şi faptul că Bistriţa şi Timişoara au fost trimise în această serie, pentru că nu se aştepta nimeni la retrogradarea lor. Însă cel mai mult pentru Alro, dacă nu îşi îndeplineşte obiectivul, este începutul rău. În anii următori, i-aş vedea în Liga I. Ar realiza un lucru pe care eu cu Dinamo Slatina, cu Energia, Oltul şi IPA Slatina nu l-am putut realiza, chiar dacă am terminat de multe ori pe locul doi sau trei. Sper ca într-un an, doi să aud ca pe timpuri că la Slatina se joacă iar meciuri de Divizia A, înainte evoluând acolo FC Olt Scorniceşti”.
Revelion la un pahar de suc
La al doilea sezon departe de ţară, Ciurea va petrece sărbătorile de iarnă adaptându-se obiceiurilor din Orient.
*
„În decembrie vine familia la mine. Anul viitor, în 30 mai, când termin contractul, revin acasă. Aici, Revelionul e o zi ca oricare alta. Trecerea dintre ani e ceva normal, vă daţi seama că nu e alcool, iar în restaurante nu este muzică. Europenii sunt foarte puţini, îi numeri pe degete. Cred că trecerea dintre ani o vom face în mod restrâns, la un pahar de Cola, în casă, ascultând muzica din ţara lor. Însă încet, să nu deranjeze”, a încheiat Sabin Ciurea.
Sursa: gazetanoua.ro