Eşecul înregistrat de Energia Rovinari la Sibiu în etapa precedentă a făcut ca oficialii clubului să se întrebe dacă se va putea face performanţă la echipă în acest sezon.* Gorjenii au fost învinşi de CSU Sibiu* cu scorul de 115 – 78.* Echipa lui Slobodan Nikolic a pierdut în condiţiile în care nu s-a putut baza pe Mocanu iar Darby nu s-a reacomodat încă cu echipa, el revenind doar de o săptămână la pregătire.

Preşedintele secţiei de baschet de la Energia, Dan Cumpănașu, a declarat că* ştie că echipa de anul acesta nu are valoarea celei din sezonul trecut. ”Cu un buget redus nu se poate face perfomanță” a declarat pentru Radio Infinit, preşedintele Energiei.
Acesta a mai afirmat că va fi destul de greu să se obţină rezultate bune în perioada următoare date fiind şi problemele de lot. ”Problema este destul de grea* pentru noi.* În momentul de faţă* nu avem în “5”-ul de bază decât trei sportivi disponibili, după accidentarea lui Mocanu, în timp ce Steffel* este nevoit* să forţeze să joace, el venind după o accidentare* și nerefăcut* complet”, a explicat preşedintele gorjenilor care consideră că relaţiile de joc au avut de suferit, în special sub panou: “Milan Oluic nu este omul care să joace atâtea minute, el are o limită. Atât eu, cât şi banca tehnică ştim acest lucru, dar s-a încercat cu el în condiţiile în care Steffel nu a putut să joace la capacitatea pe care o are. Noi am pierdut lupta sub panou”.
Deşi se aştepta mult de la Darby acesta nu a ajutat prea mult echipa, preşedintele fiind conştient că acesta nu poate să facă de unul singur echipa să joace: “Referitor la Louis Darby, cine crede că un singur om poate să facă o întreagă echipă să joace, e greu de făcut aşa ceva”.* Concluzia lui Cumpănaşu e că echipa pe care acum Nikolic o are la dispoziţie e departe de garniturile din anii trecuţi: “Echipa de acum nu este la nivelul echipelor din anii anteriori care au fost la Tîrgu Jiu, iar eu am spus acest lucru de la începutul campionatului. Dacă cineva îşi închipuie că în momentul în care ai bani puţini* poţi face performanţă, poate să creadă mai departe lucrul acesta, dar noi spunem că este foarte greu aşa ceva.”
Energia Rovinari se află pe locul zece după cele cinci etape care au trecut din sezonul regulat, acumulând şapte puncte. Energia va juca etapap viitoare la Târgu Jiu cu CSU Ploieşti.

Sursa: jurnalulolteniei.ro