Viceprimarul Mărinică Dincă s-a trezit marţi că Antonie Solomon a emis o adresă prin care îi suspendă atribuţiile de serviciu.
După ce a văzut că a rămas „fără obiectul muncii”, viceprimarul Mărinică Dincă a trimis un comunicat de presă pe care îl redăm în rândurile următoare.
„În urma deciziei Primarului Municipiului Craiova, de a-mi fi retrase toate atribuţiile aferente poziţiei de viceprimar, fac următoarele precizări: Consider că decizia vine în detrimentul tuturor principiilor de bună administrare a unui municipiu de dimensiunea şi complexitatea Craiovei şi are ca unic rezultat politizarea instituţiei Primăriei şi a activităţilor din interiorul acesteia. Respingerea categorică şi oficială a tuturor încercărilor din partea mea de a face echipă pentru finalizarea proiectelor de dezvoltare urbană derulate în prezent la nivelul Craiovei de către Primarul în exerciţiu îmi întăreşte convingerea că, la nivelul Domniei Sale, primează interesul individual şi nu interesul comunităţii pe care o reprezintă.
Vă informez şi vă asigur că voi apela la toate resursele legale de a contesta această decizie arbitrară şi nefundamentată. De asemenea, voi rămâne acelaşi neobosit suporter al echipei din cadrul Direcţiei de Programe şi Proiecte şi voi pune în continuare umărul la finalizarea în termenii agreaţi a proiectelor cu fonduri europene aflate în derulare.
Îmi iau angajamentul în faţa dumneavoastră să pun în continuare pe primul loc problemele şi interesul craiovenilor şi să rămân departe de orice tentativă injustă de transformare a instituţiei Primăriei într-o arenă politică în care orgoliile personale sunt singurele reguli de joc. Îmi exprim convingerea că, dincolo de aceste aspecte menite să distragă atenţia de la adevăratele nevoi ale municipiului, câştigătoare vor fi noţiunile de echipă şi implicare, ale cărui adept mă declar o dată în plus”, susţine viceprimarul Mărinică Dincă.
E-mailul trimis jurnaliştilor craioveni dezvăluie faptul că Mărinică Dincă primeşte sfaturi din partea unui consilier de imagine, care astăzi a comis o greşeală de neiertat pentru funcţia sa dar un subiect bun pentru presă. Pe lângă document, în mail mai apar şi indicaţii pe care trebuie să le urmeze Mărinică Dincă. "Comunicatul e în ataşament. E o singură dată de completat, data deciziei. Tonul e foarte puternic tocmai pentru că e scris. Dacă îl veţi vorbi, aş vrea să îl repetăm înainte la telefon. Oricum, dacă se impune conferinţă la cererea lor, va fi o conferinţă blitz, în care nu răspundeţi la mai mult de 3 întrebări la obiect.
Nu intrăm în detalii derizorii de genul eliberat birou, predat gestiune etc. Ne referim strict ca PENTRU BINELE ACESTUI MUNICIPIU, NU MĂ VOI SUPUNE UNEI DECIZII ARBITRARE ŞI NEFONDATE. La final, ar trebui să rămană toţi cu impresia că rămâneţi un fel de Robin Hood care încalcă şi reguli pentru binele craiovenilor, mai ales când acestea nu sunt fundamentate."
Sursa: lupamea.ro