Ponta in vizita la Craiova


 1. #1
  FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  02-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  22,777
  Mesaje bazar
  795
  Putere Reputatie
  152
  Reputatie
  13859
  Puncte CF
  1339.7

  Ponta in vizita la Craiova

  27 octombrie 2011

  COMUNICAT DE PRESĂ

  Președintele PSD, deputatul Victor Ponta, a declarat, joi, la Craiova, în cadrul unei întâlniri cu oameni de afaceri din Oltenia și reprezentanți ai unor companii din străinătate, că taxa pe valoare adăugată trebuie stabilită sub nivelul actual de 24 la sută, iar în bugetul de stat pe 2012, precum și în programarea multianuală 2012-2016, trebuie prevăzut un „sistem de contribuții sociale mai mic decât cel prezent”.
  „Oricine creează un loc de muncă și plătește un salariu este un prieten al României și prieten al oricărui politician. Nu poți face politică dacă oamenii pe care vrei să-i conduci trăiesc în fiecare zi cu gândul că nu mai au un loc de muncă, nu-și pot găsi un loc de muncă sau că nu vor fi suficienți cei care muncesc pentru a contribui la fondul de pensii, de asigurări sociale.
  România și Oltenia, în mod special, nu și-au pierdut orice speranță pentru un viitor economic mai bun decât cel actual. Eu cred că România și, în mod special, Oltenia oferă o mulțime de oportunități, fie că este vorba de zona productivă, de energie, de servicii, de transporturi. Este important cât de inteligenți suntem noi de a folosi aceste oportunități și cum reușim să-i sprijinim pe cei din zona privată, care vin cu proprii bani și cu experiență pentru a crea locuri de muncă
  Deși sunt dintr-un partid de centru-stânga cred cu tărie că înainte de a distribui, trebuie să producem. Nu putem s-o luăm invers. În România, patru milioane de angajați foarte greu pot să susțină o populație de 20 de milioane. Soluția este crearea de noi locuri de muncă. Vreau să felicit Consiliul Județean Dolj și pe toți cei care sprijină crearea de noi locuri de muncă
  Ne batem în această perioadă și ne vom bate și în viitor pentru patru lucruri pe care orice investitor le dorește. În primul rând, o stabilitate a legislației noastre pentru că orice investitor cere o garanție, o stabilitate că legislația nu se schimbă peste noapte. În același timp cred că orice investitor își dorește o viziune a statului român. Ce vrea să facă statul român în următorii zece ani? Vrea să investească mai mult în infrastructură, în energie. O țară care nu are o viziune dincolo de următoarele două-trei luni, este o țară neatractivă pentru nici un fel de companie.
  În al treilea rând, cred că este obligatorie scăderea prețului și a costului muncii în România. Altfel, nu suntem competitivi și este foarte greu cu un nivel al contribuțiilor sociale și al taxării muncii să fim cu adevărat interesanți.
  În bugetul pe 2012 și mai ales în programarea multianuală 2012-2016 România trebuie să oblige și să țină un sistem de contribuții sociale mai mic decât cel prezent. Despre taxa pe valoare adăugată trebuie să spunem două lucruri: trebuie să stabilim nivelul acesteia sub nivelul actual de 24 la sută, pentru că descurajează circulația mărfurilor, dar mai important decât atât trebuie să stabilim că nu o mai schimbăm”, a declarat președintele PSD, Victor Ponta.
  Vicepreședintele PSD și președintele organizației județene a PSD Dolj, Ion Prioteasa, a afirmat, joi, în cadrul aceleiași întâlniri, că municipiul Craiova și județul Dolj poate reprezenta o zonă de interes pentru investitorii străini și români, regiunea Olteniei fiind o alternativă pentru zonele „saturate de investiții” din România.
  „Veniți într-o zi absolut specială, pentru că reședința de județ, Craiova, își serbează «Zilele Municipiului». Vă spunem că sunteți bineveniți în această zonă care, într-o anumită perioadă, a fost excesiv industrializată și cu o agricultură de mare succes. În Craiova și în județul Dolj au rămas lucruri deosebite care pot să constituie punctele noastre forte, cum ar fi forța calificată de muncă, o universitate cu peste 38.000 studenți, un aeroport, două porturi, un pod peste Dunăre care va fi gata anul viitor și care va lega România și județul Dolj de Bulgaria. În acest fel, în două ore și jumătate suntem la Sofia și în patru la Atena.
  De ce să veniți în județul Dolj? Pentru că toată lumea care a vrut să facă o investiție în România s-au oprit la București, Ploiești, la Pitești sau dacă au venit prin Vestul României s-au oprit la Arad și Timișoara. Aceste zone sunt saturate de investiții ori eu cred că a venit și timpul nostru, al județului Dolj. Consiliul Județean Dolj este proprietar al Aeroportului din Craiova și a peste 150 de hectare de teren în jurul Aeroportului pe care îl putem pune la dispoziție oricând.
  De ce Craiova? Pentru că în momentul în care ați aterizat pe Aeroportul «Henri Coandă» din București, trebuie să știți că Henri Coandă a copilărit la Craiova și este unul dintre inventatorii de marcă ai României. Când scrieți cu stiloul trebuie să știți că Petrache Poenaru l-a inventat iar aici, la 200 de metri de sediul Consiliului Județean Dolj, a studiat, la Colegiul Național «Carol I». Dacă vă amintiți de sonicitate și de Gogu Constantinescu, care a trăit foarte mult la Londra și a fost aureolat cu cele mai mari titluri, a fost, de asemenea, elevul Colegiului Național «Carol I» din Craiova. Dacă vă amintiți de diplomatul Nicolae Titulescu, care a fost președintele Ligii Națiunilor de la Geneva, o să știți că și el a fost oltean. Dacă veți da pe Google să vedeți care este cel mai cunoscut român, o să observați că este Constantin Brâncuși, sculptor, care a fost format aici, la Craiova.
  Dacă veți veni să investiți aici veți știi că aveți forță de muncă, aveți oameni competenți, aveți o universitate, aveți un teatru, aveți o filarmonică, aveți colegii foarte bune pentru copiii dumneavoastră”, a declarat liderul PSD Dolj și președinte al Consiliului Județean Ion Prioteasa.
  La rândul său, senatorul de Dolj Lia Olguța Vasilescu, moderatorul și organizatorul întâlnirii, care a avut loc la sediul Consiliului Județean Dolj, a spus: „În Craiova se produce orice. De la avioane, la locomotive, la utilaj greu, practic orice vă puteți închipui. Avem mână specializată pentru orice, avem dorința de a primi investitorii străini, rămâne de văzut dacă veți reuși să inițiați acele contracte pe care le așteptăm cu toții”.
  În sala de ședințe a CJ Dolj a fost organizată, joi, la inițiativa senatorului PSD Lia Olguța Vasilescu o întâlnire a mediului de afaceri din Oltenia cu reprezentanți ai unor companii străine precum: Honeywell, Makino, Mott MacDonald, Portsmouth Aviation și BRIDGE.

  BIROUL DE PRESĂ
  al PSD Dolj
  Ponta in vizita la Craiova Fisiere atasate 1.jpg   3.jpg   2.jpg  

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: