Protocolul de colaborare în vederea modernizării Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, semnat, în urmă cu câteva zile, de preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, şi primarul Slatinei, Darius Vâlcov, începe să se concretizeze. Consilierii locali au aprobat deja hotărârea privind alocarea, pentru început, a sumei de cinci miliarde lei vechi din bugetul local, iar suma a ajuns în conturile spitalului. Ieri, şi consilierii judeţeni şi-au dat girul pentru alocarea aceleiaşi sume din fondul de rezervă bugetară.

Înfiinţarea blocului alimentar

Consilierii judeţeni, întruniţi în şedinţă ordinară, ieri, au aprobat cu unanimitate de voturi proiectul privind alocarea sumei de 500.000 lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Consiliului Judeţean Olt, prevăzut în bugetul propriu pe anul în curs, Spitalului Judeţean. Conform proiectului, suma va fi folosită pentru achiziţionarea de echipamente medicale şi instrumentar medical.


Un alt proiect de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni a fost cel referitor la suplimentarea numărului de personal şi statului de funcţii pentru Spitalul Judeţean, prin înfiinţarea blocului alimentar. După data de 31 decembrie 2011, când încetează contractul cu firma care furnizează hrană pacienţilor, acest serviciu va fi preluat în atribuţiile unităţii spitaliceşti, fiind o modalitate de economisire a sumelor repartizate acestui capitol. Astfel, cheltuielile percepute lunar de firma care furnizează hrana se ridică la aproximativ patru miliarde lei vechi, iar după revenirea serviciului în responsabilitatea spitalului, economiile lunare vor fi în sumă de aproximativ trei miliarde lei, după cum au declarat partenerii protocolului.
În hotărârea de Consiliul Judeţean se precizeză că blocul alimentar va funcţiona în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, ca structură fără personalitate juridică, la nivelul a 21 de posturi.

*

„Se aprobă suplimentarea cu 21 de posturi, aferente blocului alimentar, a numărului de 115 posturi aferente Serviciului Administrativ, din cadrul Spitalului Judeţean, şi a numărului total de 2.792 posturi din unitatea spitalicească”, se arată în document.

*

Conform normelor din domeniul Sănătăţii, pentru cele 1.069 paturi convenţionale din cadrul Spitalului Judeţean, este nevoie de patru bucătari şi 17 muncitori necalificaţi pentru prepararea hranei.



Sursa: gazetanoua.ro