Rromii din Fata Luncii nu se tem de interzicerea prenumelor "indecente si ridicole"

P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    05-06-2007
    Sex
    F
    Mesaje bazar
    10
    Putere Reputatie
    52
    Reputatie
    933
    Puncte CF
    41.0

Rromii din Fata Luncii nu se tem de interzicerea prenumelor "indecente si ridicole"

CRAIOVA. Printre prevederile Noului Cod Civil, intrat în vigoare de la data de 1 octombrie a.c., există un articol de lege, şi anume articolul 84 care, la alineatul 2, precizează, printre altele, faptul că “este interzisă înregistrarea de către ofiţerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole şi a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică şi bunele moravuri ori interesele copilului, după caz”. În Craiova, singura zonă unde această prevedere ar putea crea probleme este Faţa Luncii, acolo unde sunt des întâlnite prenume precum Diamant, Ambasador, Frontiera sau Mercedeza.

Vasile Velcu Năzdrăvan(foto), unul dintre liderii etniei rrome din Craiova, spune că “prevederile articolului nu au de ce să îi sperie pe ţigani, pentru că majoritatea numelor sunt porecle, ele neapărând în certificatele de naştere”. “Tiganii îşi pun tot felul de nume, acuma dacă funcţionarul nu cunoaşte legea şi greşeşte, nu e vina ţiganilor. Oricum, marea parte a numelor pe care le-aţi auzit şi dumneavoastră sunt porecle”. Liderul din Faţa Luncii spune însă că are un nepot care se cheamă Ambasador, însă asta s-a întâmplat cu mult timp în urmă, şi nu este vina părinţilor.

În Dolj trăiesc Isus şi Bin Laden

În presa scrisă din Dolj au apărut, de-a lungul vremii, două prenume celebre, purtate de doi minori. Unul dinte aceştia locuieşte în comuna doljeană Leu şi poartă, potrivit certificatului de naştere, numele unuia dintre cei mai vânaţi terorişti ai lumii, ucis de curând, Bin Laden. Copilul se numeşte în acte Nicu Bin Laden Vârtosu. Cel de-al doilea este craiovean şi se numeşte Paul Isus Chiru. La Sibiu, în data de 4 noiembrie s-a născut Obama Sorinel Ilie Scoică. Prenumele micuţului care are acum trei ani a fost ales la câteva ore după ce actualul preşdinte al Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, câştiga mandatul. Odată cu intrarea în vigoare a textului de lege astfel de nume nu vor mai putea fi înregistrate de către ofiţerii de stare civilă.

art. 84 Dobândirea numelui
    (2) Prenumele se stabileşte la data înregistrării naşterii, pe baza declaraţiei de naştere. Este interzisă înregistrarea de către ofiţerul de stare civilă a prenumelor indecente, ridicole şi a altora asemenea, de natură a afecta ordinea publică şi bunele moravuri ori interesele copilului, după caz.

Rocker cosdeics's Avatar cosdeics este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    Cv9
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    37
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    29
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    adica daca "Obama" nu e voie, atunci deductia logica zice ca nu o sa mai fie voie nici "Traian"! Nu?
    Do witches run spell checkers?

Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Newcomer bcordos's Avatar bcordos reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    10-03-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    41
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    126
    Putere Reputatie
    35
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    35.0
    Ahahhahaha sa interzica si numele Ion sau Emil k au fost si ei presedinti ))))

Newcomer gekkado reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    18-03-2008
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    51
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    3
    Puncte CF
    30.5
    Zau? Si cine hotararste care nume este indecent sau ridicol? Exista un nomenclator, ceva?

Banned constantinconst's Avatar constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor constantinconst este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    28-01-2009
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    424
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    542
    Puncte CF
    22.0
    Legea asta este facuta de retardati.Nici n-ai ce comenta prea mult.
    In Grecia numele de Cristos/Hristos este foarte des intalnit,Andrei -nume de origine greaca= razboinic ( daca ai folosi cuvantul romanesc ar fi ridicol, nu ? ), iar in USA sa nu mai vorbim ce nume gasesti. Ale copiilor actorilor de la Hollywood etc. Asa au fost toate numele la inceputuri,pana s-a obisnuit lumea cu ele si chair le-a uitat semnificatia. Eu cred ca e dreptul tiganilor sa-si dea numele pe care le doresc. Treaba lor daca suna aiurea.
    Prostia la ea acasa, adica in Parlamentul Romaniei...Din pacate,in Romania inca isi fac de cap batranii comunisto-securisti si urmasii lor idioti care se conduc in viata dupa regula "Coada pica de raie, dar...noua ne pasa de Superman si Ambasador".

Banned DORIN1977's Avatar DORIN1977 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-01-2011
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    120
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    DOAMNE,MARE TI-E GRADINA!!!!!!!!!!!!DACA EU VREAU SA MA CHEME "LINDIC", PE CINE IL F... GRIJA?SUNT ALTE LUCRURI MAI GRAVE DE REZOLVAT IN TARA ASTA DECAT SA NE LEGAM DE "AMBASADOR","SEMNAL","SPERANTA",ETC.VAI DE CURURILE NOASTRE:TARA ARDE,IAR BABA SE PIAPTANA!

Banned JamaiCatalin's Avatar JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum JamaiCatalin este cel mai nesuferit user de pe acest forum
    Data de inscriere
    22-12-2007
    Locaţie
    Niciodata Stabil
    Varsta
    34
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1305
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -500
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    lasand totul la o parte o stiu pe una de o cheama Printesadolores exact asa intr-un cuvant cum am scris era prenumele ei am fost in clasa cu ea totusi este penibil

Helper becks's Avatar becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor becks este un nume cunoscut tuturor
    Data de inscriere
    20-04-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    3618
    Putere Reputatie
    51
    Reputatie
    908
    Puncte CF
    56.5
    Usergroups:
    oricum nu rezolva mare lucru, sunt deja mult prea multi cu nume ridicole. un demers inutil dupa parerea mea

Racer bloo's Avatar bloo are ceva special... bloo are ceva special...
    Data de inscriere
    30-12-2010
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    140
    Putere Reputatie
    30
    Reputatie
    120
    Puncte CF
    0.5
    Usergroups:
    O lege ridicola ,niste nume penibile , o tara ... nu am cuvinte .

Rocker Imhotep's Avatar Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati Imhotep este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
    Data de inscriere
    10-05-2010
    Locaţie
    St. Mesmin
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    3351
    Puncte CF
    75.0
    Usergroups:
    Prenumele acestea, "ciudate" zic eu dar "indecente" zic altii, apar datorita inculturii.
    Alta este calea corecta pentru limitarea si micsorarea aparitiei unor astfel de prenume.
    "Nu înţelegi un lucru pe deplin decât dacă poţi să i-l explici bunicii." <Albert Einstein>

Rocker cosdeics's Avatar cosdeics este pe calea cea buna
    Data de inscriere
    06-10-2005
    Locaţie
    Cv9
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    37
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    29
    Puncte CF
    3.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Imhotep Vezi mesajele
    Prenumele acestea, "ciudate" zic eu dar "indecente" zic altii, apar datorita inculturii.
    Alta este calea corecta pentru limitarea si micsorarea aparitiei unor astfel de prenume.
    Do witches run spell checkers?

Banned TeSfidez's Avatar TeSfidez va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    15-04-2011
    Locaţie
    Craiova City
    Varsta
    36
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    906
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    78
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Imhotep Vezi mesajele
    ar fi, daca i-ar motiva si pe dascali...

ce era profesorul acum 20 de ani??? nu sufla elevul in fata lui si babele ii dadeau saru'mana ca la popa..

acuma, daca esti profesor, rad elevii de tine, ba ca esti prost imbracat, ba ca ai salariu mic, si ei tot prosti raman, ca nu mai are cine sa ii invete carte, apoi se plang ca nu au invatat la scoala mai stiu eu ce...
    pai din vina cui?
    asa si cu tiganii, cine sa ii invete carte, pt ca , daca vrei sa organizezi alfabetizarea lor, trebuie buget, adica BANI !
    Cine sa ii dea? UE? A dat si UE, dar "au avut grija" de ei......
    Cine sa le dea educatie religios-morala (E.R.M.) , cand ei invata din familia analfabeta sa cerseasca la biserica in loc sa se inchine si o vad ca pe un loc de munca ???

Tiganii ca tiganii, dar cand vad romanii ca sunt din ce in ce mai prosti(mai ales generatia adolescentilor de acum, care scriu cu "ke", cu "ji" si mai stiu eu ce, de ai zice ca se inventeaza un nou dialect) cand ii vad ca nici in limba lor nu stiu sa scrie si nici unde se pune virgula nu stiu, dar se dau mari ca stiu limbi straine...., parca mai bine stau tiganii, barem aia nu au invatat decat pe ale lor...
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: