În noaptea de vineri spre sâmbătă, *a fost organizată şi executată, la nivelul judeţului, o acţiune pe linie de poliţie rutieră. Poliţiştii au urmărit prevenirea şi combaterea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi nerespectarea regimului legal de viteză.
Poliţişti de la formaţiunile de poliţie rutieră şi ordine publică au participat a activităţile desfăşurate fiind controlate aproximativ 450 autovehicule şi legitimate peste 500 persoane.
Totodată, au fost constatate patru abateri de natură penală pentru care au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile legale şi 147 abateri de natură contravenţională pentru care s-au aplicat sancţiuni în sumă de 17.152 lei. Patru permise de conducere au fost reţinute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, iar patru certificate au fost retrase pentru defecţiunile tehnice constate.
Exemplu: La data de 29.10.2011, ora 23.45, în comuna Amărăştii de Jos, agenţi din cadrul Poliţiei Dăbuleni l-au depistat în trafic pe T.FLORIN, 25 de ani, din localitate în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi având montate plăcuţe ce fuseseră atribuite unui alt autoturism.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind o concentraţie de 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat.