- EUR
- 5,0993

-
„Slătinenii au înţeles regulile de parcare şi tot mai mulţi cumpără tichete”
Lucian Şuşală, directorul firmei Imobiliare Consloc, susţine că încasările de la parcometre şi de la taxatorii din parcările ocazionale cu plată din Slatina au crescut simţitor în ultima perioadă şi se declară încântat de faptul că tot mai mulţi slătineni au înţeles să respecte Regulamentul de parcare. „Şoferii din Slatina, din ce în ce mai mult, au înţeles regulile de a parca normal şi civilizat pe raza municipiului. Din ce în ce mai mulţi dintre ei îşi achiziţionează tichete de parcare de la parcometre sau de la taxatori. Acest lucru îl văd în încasările care se realizează, care s-au mărit în ultimul timp. Nu-mi demonstrează mie decât că oamenii îşi plătesc şi au înţeles că trebuie să-şi plătească locul atunci când trebuie să staţioneze la o arteră principală din oraş”, a declarat Şuşală.
Directorul societăţii care se ocupă de administrarea sistemului de parcare cu plată din municipiu a ţinut să precizeze că taxarea cu ora este practicată doar pe câteva străzi principale.
*
„Pot să parcheze în continuare în parcările curente cu plată unde au doar nevoie să aibă vinietă. Aceasta, din punctul meu de vedere, este accesibilă oricui, având în vedere că este 25 de lei pe an. Ea se poate achiziţiona de la Direcţia Economică, nu se mai achiziţionează de la SC Imobiliare Consloc”, a mai spus Şuşală.
Parcarea supraetajată, pe drumul spre rentabilizare
Parcarea cu etaj de lângă Spitalul Judeţean, care a fost dată în folosinţă în decembrie 2010, abia acum începe să aducă profit Imobiliare Consloc, potrivit directorului societăţii controlate de Consiliul Local. Lucian Şuşală susţine că cel puţin parterul imobilului este în permanenţă ocupat.
*
„Parcarea etajată a început şi ea să-şi arate importanţa amplasării într-o zonă aglomerată a oraşului. Conducătorii auto au început să o folosească deşi în număr încă destul de mic încât să fie mulţumitor pentru mine din punct de vedere financiar. Din ce în ce mai mulţi au înţeles că pot parca liniştit şi să nu li se întâmple absolut nimic, într-o zonă aglomerată a oraşului. Sincer să fiu, eu, de câte ori parchez în parcarea supraetajată de lângă Spitalul Judeţean, pot să spun că parterul este aproape neîncăpător. În continuare, la etaj nu urcă, poate şi din cauză că le este mult mai uşor să parcheze la parter şi nu-şi dau seama că pot să folosească etajul unu sau doi sau terasa”, a declarat el.
Parcarea supraetajată a fost achiziţionată de Imobiliare Consloc de la primărie în schimbul sumei de 42 de miliarde de lei. Deşi staţionarea este interzisă pe strada Crişan, exact în zona parcării, şoferii slătineni ezită să-şi lase maşinile aici, preferând să parcheze pe străzile Trandafirilor sau Victoriei. Taxa pentru parcarea supraetajată este aceeaşi cu cea pentru parcările ocazionale cu plată din oraş: 1,5 lei pentru două ore.
Lucian Şuşală speră ca investiţia în parcare să se amortizeze şi datorită banilor veniţi din închirierea spaţiilor de reclamă de pe faţada clădirii. El spune că pentru suprafaţa de 90 de metri pătraţi şi pentru importanţa punctului în care sunt amplasate reclamele, este un preţ destul de convenabil pentru un agent economic.
*
„Noi am încercat să rentabilizăm cât mai mult parcarea supraetajată prin amplasarea acelor spaţii moderne de publicitate. Deocamdată, avem un agent care îşi face publicitate pe această parcare. Eu spun că este o suprafaţă cu vizibilitate maximă într-un loc în care circulaţia este, cred eu, cu cea mai mare fluenţă, atât de trecători cât şi de maşini. Tarifele sunt destul de mici faţă de alţi agenţi de publicitate care au, la rândul lor, mijloace de afişaje în Slatina, plus că noi le oferim ca şi bonus iluminatul pe timp de noapte pentru agenţii care îşi amplasează un mash pe parcarea supraetajată”, afirmă directorul Consloc.
„S-a închiriat totodată o suprafaţă din parcare, unde s-a făcut acea farmacie care îmi aduce bani la bugetul societăţii”, a adăugat el.
„Aş putea să ofer un discount de grup angajaţilor SJU”
Lucian Şuşală dezminte zvonurile potrivit cărora angajaţilor Spitalului Judeţean Slatina li s-a interzis să-şi parcheze autoturismele în curte instituţiei tocmai pentru a se rentabiliza parcarea supraetajată din vecinătate. Directorul Consloc spune că totuşi ar accepta să acorde o reducere angajaţilor SJU care ar vrea să folosească parcarea cu etaj atunci când vin la serviciu.
„Eu nu ştiu nimic despre acest subiect, decât ceea ce am citit în presă. La mine n-a venit nicio cerere sau propunere a vreunui angajat sau grup de angajaţi ai Spitalului Judeţean pentru locuri în parcarea supraetajată. Eu am de un an de zile abonamente. Eu pot să le fac abonamente numai dacă dânşii doresc. Mă gândesc că, dacă Spitalul sau angajaţii vor veni într-un număr destul de mare, aş putea să cobor un pic, să ofer un discount de grup”, a declarat Şuşală.
El a precizat că o astfel de decizie n-ar avea nevoie de avizul municipalităţii.
*
„Parcarea supraetajată este privată sută la sută, adică primăria nu are niciun cuvânt de spus la parcarea supraetajată de lângă Spital. Acolo, eu cu AGA hotărăsc absolut orice. Nu depind de hotărâre de Consiliul Local, de absolut nimic. Eu stabilesc preţurile, eu stabilesc regulile”, a conchis Şuşală.
Sursa: gazetanoua.ro