CRAIOVA. Din datele strânse la recensământ, populaţia municipiului Craiova şi a judeţului Dolj a scăzut cu câteva zeci de mii de persoane de la ultima numărătoare. Numărul oficial al doljenilor, aşa numita populaţie stabilă, ar putea scădea şi mai mult după ce statisticienii termină de procesat datele.

Potrivit datelor finale ale recensământului, în municipiul Craiova există în acest moment 104.456 locuinţe şi 246.605 locuitori, cu aproximativ 30.000 mai puţin decât la ultima numărătoare oficială, efectuată la recensământul din 2001.

În tot Doljul au fost recenzate 273.888 locuinţe şi 629.989 persoane. Şi la nivelul judeţului se păstrează tendinţa de scădere, populaţia Doljului fiind contabilizată la nivel oficial până acum la peste 700.000 de persoane.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Statistică implicaţi în derularea recensământului efectuează la această oră verificări cu privire la datele trimise de recenzorii din teritoriu, dorind să se asigure că recenzorii din teritoriu nu au comis vreo eroare de raportare, având în vedere că, din datele culese au reieşit şi diferenţe de ordinul miilor de locuitori între recensmântul de anul acesta şi cel din 2001.

Populaţia stabilă a Doljului este însă mai puţin numeroasă decât o arată datele culese de recenzori,din numărul persoanelor recenzate în judeţ, urmând a fi scăzuţi cei plecaţi de la domiciliu (în străinătate, de exemplu), pentru o perioadă mai mare de un an.

*************