CRAIOVA. Municipalitatea va inaugura pe 1 decembrie sezonul serbărilor de iarnă fără obişnuita festivitate de deschidere a patinoarului artificial din Centru. Asta pentru că patinoarul va lipsi din decor în acest an.

Devenit o prezenţă obişnuită pentru craioveni în ultimii ani, patinoarul artificial va lipsi anul acesta la apel, amatorii de dat pe gheaţă din oraş fiind nevoiţi să îşi pună pofta în cui. Potrivit reprezentanţilor primăriei Craiova, firma Suisse Trail din Braşov nu îşi va mai monta în acest an patinoarul artificial în Piaţa Mihai Viteazul, atât societatea cât şi municipalitatea pierzându-şi interesul.

“Nu vom mai avea patinoar artificial în acest an. Nici cei de la firma care-i administra nu erau mulţumiţi, pentru că încasările erau extrem de mici şi nici din punctul nostru de vedere nu îşi atingea scopul: era mai mereu închis pentru că se topea gheaţă, în schimb, la finalul sezonului trebuia să aşteptăm timp îndelungat să se topească pentru ca să fie eliberată piaţa”, a precizat unul dintre oficialii primăriei Craiova.

La ultima apariţie în Craiova, patinoarul ajunsese la o suprafaţă de gheaţă de 1200 de metri pătraţi, ringul fiind completat cu o pistă de gheaţă care înconjura fântâna arteziană din Piaţa Prefecturii.

*************