Secretomanie pe bani publici cu privire la ,,Centura de ocolire Craiova - varianta Sud"


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Secretomanie pe bani publici cu privire la ,,Centura de ocolire Craiova - varianta Sud"

  În şedinţa grupului PDL din Senat din data de 17 octombrie a.c., liderul PDL Dolj, Radu Berceanu s-a plâns de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, care îi persecută oamenii din judeţ. Se pare că Radu Berceanu i-a spus lui Emil Boc că Anca Boagiu i-a demis oamenii numiţi în funcţie de el pe vremea când era ministru al Transporturilor şi îi ameninţă cu dosare penale. Mai mult, Radu Berceanu a susţinut că Anca Boagiu, care are rădăcini în comuna doljeană Desa, s-a lăudat că îl va distruge. Dincolo de disputele politice din interiorul PDL, rămâne faptul că judeţul Dolj a fost scos din planul Guvernului Boc, până în 2013, pentru execuţia de autostrăzi. Singura investiţie a Ministerului Tranporturilor şi Infrastructurii în Craiova, este o centură ocolitoare, varianta Sud DN 56 -DN 55 – DN 6, la care lucrările ar fi trebuit să înceapă la data de 11 noiembrie a.c..

  Parlamentarii Opoziţiei din Dolj au declarat în repetate rânduri că Guvernul Boc au scos de pe orice listă de investiţii pentru infrastructură acest judeţ. Pe lângă faptul că Doljul va fi ocolit de marii investitori, cei deja existenţi în Craiova, cum este Fordul, vor avea probleme din cauza drumurilor proaste. Că în judeţul Dolj în următorii ani nu vor fi investite sume în infrastructură stau drept dovadă „Listele de investiţii” afişate pe site-ul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Pe „Lista obiectivelor de investiţii/ de natura investiţiilor puse în funcţiune/ cu termen de finalizare în 2011” (suma total investită 48,269,698 mii lei) şi pe „Lista obiectivelor de investiţii/ de natura investiţiilor demarate după 01.01.2009 cu termen de finalizare după 31.12.2011” (suma total investită 20,269,236 mii lei), judeţul Dolj nu apare cu nici o investiţie. Doljul nu a fost nici pe lista obiectivelor finalizate în perioada 2009-2010, când Guvernul Boc a investit în alte judeţe 25,384,800 mii lei.

  Contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă

  Printr-o minune am putea spune, Craiova apare pe o listă cu investiţii demarate după data de 31.08.2011 cu „Centura de ocolire -varianta Sud DN 56-DN 55-DN 6”, în valoare totală de 165,227 mii lei inclusiv TVA. La începutul lunii septembrie a.c., Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţa firmele care depuseseră oferte în cadrul licitaţiei pentru „Întocmirea documentaţiilor tehnice fazele de proiect tehnic şi detalii de execuţie, asistenţa tehnică şi execuţia obiectivului de investiţii Centura de ocolire Craiova – varianta Sud DN 56-DN 55-DN6 (9,87 km)”. La data de 12 septembrie a.c. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A. anunţa că a semnat contractul de lucrări „Construcţia Variantei de Ocolire Craiova-Sud”: „Valoarea totală a contractului de lucrări este de 35.908.966,77 lei (fără TVA), din care 24.866.959,49 lei (69,25%) reprezintă contribuţia nerambursabilă acordată de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Contribuţia Guvernului României, prin Bugetul de Stat, este de 11.042.007,28 lei şi reprezintă 30,75% din valoarea totală a contractului. Obiectivul principal al contractului îl reprezintă construcţia unei variante de ocolire în lungime de 6.285 km la standard de drum naţional şi a unui pasaj superior peste calea ferată. Realizarea variantei de ocolire are menirea să separe fluxurile de trafic, astfel încât traficul de tranzit să fie direcţionat spre varianta de ocolire. Reducerea timpului de călătorie de tranzit prin municipiul Craiova cu 6,6 minute pentru autoturisme, îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi călători, sporirea gradului de siguranţă a traficului şi îmbunătăţirea mediului şi calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Craiova sunt doar câteva dintre avantajele urmărite prin implementarea contractului. Contractul de lucrări a fost atribuit prin licitaţie deschisă Asocierii S.E.C.O.L. – Societa Edile Costruzioni e Lavori S.p.A. / SECOL ROMÂNIA S.R.L”

  „Proiectul nu este în nici un stadiu”

  Conform informaţiilor de pe site-ul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii lucrările ar fi trebuit să demareze la data de 01.11.2011 şi să se încheie la 30.06.2015. Contactat telefonic, pentru a furniza informaţi cu privire la demararea lucrărilor la acest proiect, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Ştefan Stoica, nu a răspuns. În schimb a răspuns pe telefonul fix al unităţii un anume domn Constantinescu, care întrebat dacă au fost demarate lucrările la „Centura de ocolire -varianta Sud DN 56-DN 55-DN 6” a Craiovei, sau în ce stadiu se află proiectul, după o pauză de câteva momente, a spus că în nici un stadiu: „Proiectul nu este în nici un stadiu. Dacă doriţi informaţii veniţi să le cereţi aici oficial. Eu nu vă pot da nici o informaţie”.

  Funcţionari nu dau informaţii despre un proiect finanţat cu bani publici

  Secretomania a continuat şi la nivelul Direcţiei Informare Publică şi Comunicare a Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. „Dacă cei de la Regionala Craiova nu v-au dat nici o informaţie nu vă pot da nici eu. Dar vă dau numele consilierului domeni ministru Anca Boagiu, poate vă poate ajuta dumneaei”, a decretat o duduie. Nici Laura Gafencu, consilierul ministrului Anca Boagiu, nu a putut să ne spună dacă au început sau nu lucrările la Centura Ocolitoare de Sud a Craiovei, în schimb ne-a trimis la comunicatul CNADNR, din data de 12 septembrie a.c.. În condiţiile în care un judeţ întreg este văduvit de investiţii, iar nişte funcţionari nu dau informaţii despre un proiect finanţat cu bani publici, care este relevanţa faptului că Anca Boagiu ameninţă şi dă afară oamenii angajaţi de fostul ministru al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu? Pentru că dincolo de luptele din PDL, cei doi politicieni, deloc de neglijat, ar trebui să colaboreze şi să reprezinte interesele celor mulţi, care i-au votat, ci nu numai ale unui grup restrâns de oameni cu o anumită apartenenţă politică.

  cvlpress.ro
  Secretomanie pe bani publici cu privire la ,,Centura de ocolire Craiova - varianta Sud" Fisiere atasate faximil-1.jpg   faximil.jpg  

 2. #2
  Banned laur_scp's Avatar laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati laur_scp este cu certitudine unul din liderii acestei comunitati
  Data de inscriere
  06-02-2009
  Locaţie
  Unde nu te astepti!
  Sex
  M
  Mesaje
  6,035
  Mesaje bazar
  31
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  4415
  Puncte CF
  51.0
  Usergroups:
  Nu dau informatii, pentru ca n-au habar nici ei!
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Racer bloo's Avatar bloo are ceva special... bloo are ceva special...
  Data de inscriere
  30-12-2010
  Locaţie
  Craiova, Romania
  Varsta
  34
  Sex
  M
  Mesaje
  200
  Mesaje bazar
  140
  Putere Reputatie
  29
  Reputatie
  120
  Puncte CF
  0.5
  Usergroups:
  Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
  Nu dau informatii, pentru ca n-au habar nici ei!
  Corect !

 4. #4
  FREAKTUNING's Avatar FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist. FREAKTUNING este reprezentantul tuturor, idealul unui forumist.
  Data de inscriere
  02-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  46
  Sex
  M
  Mesaje
  22,777
  Mesaje bazar
  795
  Putere Reputatie
  152
  Reputatie
  13859
  Puncte CF
  1339.7
  Citat Mesaj iniţiat de laur_scp Vezi mesajele
  Nu dau informatii, pentru ca n-au habar nici ei!
  da, bine zis
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: