Institut de Cercetare unicat la Podari


 1. #1
  P.R. Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor Ic3Girl este un nume cunoscut tuturor
  Data de inscriere
  05-06-2007
  Sex
  F
  Mesaje
  3,093
  Mesaje bazar
  10
  Putere Reputatie
  50
  Reputatie
  933
  Puncte CF
  41.0

  Institut de Cercetare unicat la Podari

  CRAIOVA. În comuna limitrofă municipiului reşedinţă de judeţ va fi inaugurată peste o săptămână o bază de cercetare pentru compuşii naturali organici ai Borului unic în lume. Colectivul de cercetători craioveni a identificat, sintetizat şi patentat un supliment nutritiv destinat tratamentului post-operatoriu al bolnavilor de cancer şi lucrează acum la un medicament de aceeaşi factură, în urma unui proces de cercetare de trei decenii.

  Baza de cercetare de la Podari, care va fi lansată sub sigla Bioboron Research Intitute. este realizată printr-un proiect finanţat din fonduri europene în valoare de 2,8 milioane de lei de un grup de cercetărori de la facultatea de Horticultură din Craiova condus de profesorul Remulus Scorei.

  Inaugurarea este programată pentru data de 11 nooembrie, proiectul beneficiind însă de o avanpremieră organizată astăzi, la prefectura Dolj.

  “Domnul profesor este inoculat cu acel virus al cercetării, de care nu va scăpa niciodată. Nu găseşte leac pentru aşa ceva. El este, în acelaşi timp, iniţiatorul şi cel care a reuşit să pună în aplicare ideea domniei sale, aceea de a crea un Centru pentru studierea compuşilor naturali organici ai Borului, este ceva unic la nivel internaţional şi este o investiţie realizată cu fonduri europene – 1 milion de euro investiţia. Urmează ca pe 11 noiembrie să inaugureze acest institut”, a declarat prefectul de Dolj Nicolae Giugea, despre realizările colegului său de la Horticultură.

  “Noi am reuşit să facem un compus care se găseşte în natură, se numeşte fructoborat de calciu, acesta are nişte proprietăţi speciale asupra celulei vii. Acest Institut este unic în lume, deoarece este axat pe compuşii naturali ai Borului şi, deci, se ocupă în mod special şi în exclusivitate de acest fructoborat de calciu.Este o cercetare extrem de avansată, ea a presupus şi o parte comercială interesantă, este o companie din America – Futureceuticals, din Illinois, care a fost interesată de cercetările noastre şi am făcut o alianţă strategică cu dânşii şi, la ora actuală, cercetarea acestui produs, legată de activitatea lui biologică, în special ca medicament şi nutraceutic, este făcută în România, iar piaţa, practic vânzările, comercializarea, este făcută de compania din SUA, în toată lumea. La ora actuală, în America, în Europa, chiar şi în România, există acest compus, fructoborat de calciu, în România este pus pe piaţă de câteva companii, una din Baia Mare, una din Bucureşti, în America foarte multe companii l-au preluat, în China, în Taiwan, în în toată Asia.Practic, acest Institut se va ocupa numai de partea de cercetare şi dezvoltare a activităţii biologice a acestui compus. Cea mai interesantă parte a acestui compus este activitatea lui de chemoprevenţie pentru câteva tipuri de cancer hormonal: cancerul de sân şi cancerul de prostată. De fapt, toată cercetarea nostră a fost axată pe această activitate de prevenţie împotriva celor două cancere, în perioada post-tratament. Ştiţi că cea mai grea problemă a cancerului este după tratament, pentru că atunci când cancerul revine, el o facem în mod groaznic şi nu mai poate fi stopat. Şi, atunci, post-tratament există foarte puţine tratamente în lume care încearcă să stopeze această proliferare necontrolată a cancerelor. La ora actuală, acidul boric se foloseşte în tratamentul cancerului, sunt câteva cercetări experimentale extrem de avansate cu acest acid boric împotriva cancerelor. Dar, din cauza toxicităţii foarte mari, există nişte probleme. Noutatea noastră este că noi am găsit un compus natural al Borului, care are acţiune non-toxică şi, care, poate să fie fie ingerat în cantităţi foarte mari. De exemplu, produsul nostru poate fi ingerat de la câteva grame, până la o jumătate de kg pe zi fără nici un efect negativ, ceea ce este un lucru excepţional”, a precizat, la rândul său, profesorul Scorei.

  *************

 2. #2
  Banned Papa Dan's Avatar Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti Papa Dan este placut de toti
  Data de inscriere
  25-03-2008
  Locaţie
  CRAIOVA
  Sex
  M
  Mesaje
  2,440
  Mesaje bazar
  1484
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  233
  Puncte CF
  32.5
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Oldtimer SacreD's Avatar SacreD este placut de toti SacreD este placut de toti SacreD este placut de toti
  Data de inscriere
  08-10-2005
  Locaţie
  Craiova
  Varsta
  36
  Sex
  M
  Mesaje
  1,061
  Mesaje bazar
  262
  Putere Reputatie
  44
  Reputatie
  237
  Puncte CF
  9.5
  Usergroups:
  Bravo.
  Incearca sa treci apa ca Titanicul,nu ca gasca.
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Tags for this Thread

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: