În dimineaţa zilei de ieri, în jurul orei 09.00, poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene aflaţi în executarea serviciului de supraveghere şi control al traficului rutier l-au depistat pe Ş.SERCAN, 20 ani, cetăţean turc în timp ce conducea un autocar, pe DN 65 în localitatea Pieleşti, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul condus.

​Autocarul i-a fost încredinţat spre a fi condus pe drumurile publice de către Ş.ILHAN care este proprietarul acestuia, în cauză fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale în conformitate cu prevederile OUG 195/2002R.
*
• *
*
​În noaptea de 05/06.11.2011, lucrători ai Secţiei de Poliţie Rurală Nr.7 Pleniţa l-au depistat în trafic pe C.ION, 37 ani, din comuna Unirea în timp ce conducea, pe DJ 561 A, un autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, iar unitatea medicală a refuzat şi recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din cercetările poliţiştilor a rezultat faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.
*
*
Pe numele lui C.ION a fost întocmit dosar de cercetare penală şi sunt continuate cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi refuz recoltare probe biologice.
*
• *
*
Ieri, 6 noiembrie a.c., în jurul orei 14.15, poliţiştii au fost sesizaţi de către S.FLORINEL, 23 ani, din Craiova cu privire la faptul că în cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 0930, în timp ce se afla în locuinţa fratelui său, din localitatea Goieşti, a fost vizitat de G.IONUŢ, 42 de ani, din aceeaşi localitate care, profitând de neatenţia sa, i-a sustras cheile de la autoturism.

Ulterior, G.IONUŢ, deşi nu poseda permis de conducere, a plecat la autoturismului, iar pe fondul neîndemânării în conducere l-a lovit în partea din faţă, după care l-a abandonat.

Autoturismul a fost recuperat, prejudiciul cauzat fiind în sumă de circa 200 lei, iar pe numele celui în cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt, distrugere şi conducere a unui autovehicul pe drumul public fără a poseda permis de conducere.
*
• *
*
​La data de 06.11.2011, ora 16.10, C.MARIN, 48 de ani, din Craiova în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Dacia ajuns la intersecţie cu Calea Severinului datorită neadaptării vitezei într-o curbă la dreapta şi a faptului că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice a pierdut controlul asupra direcţiei de mers intrând în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei staţii peco, apoi cu o magazie.

​În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea uşoară a lui D.COSTEL, 49 de ani, din Craiova, pasager în autoturism, avarierea gardului împrejmuitor şi a magaziei.

*
*
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul Clinic Nr. 1 i-au fost recoltate probe biologice în ​vederea stabilirii alcoolemiei.

​În cauză au fost întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă.
*
• *
*
​Aseară, în jurul orei 18.00, poliţişti ai Secţiei 11 Politie Rurala Bechet aflaţi în executarea serviciului l-au depistat în trafic, în localitatea Ostroveni, pe M.ILARION, 31 de ani, din comuna Afumaţi în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru vreo categorie de autovehicule.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar de cercetare penală şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis.
*
*