Peste 3200 de craioveni, cu vârste cuprinse între 17 și 65 de ani au trecut pragul Teatrului Național „Marin Sorescu”, dornici să obțină informații cu privire la oferta companiilor și cerințele necesare pentru a obţine un loc de muncă.

Târgul de joburi a fost organizat în perioada 3-4 noiembrie de AIESEC Craiova, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și compania Cummins Generator Technologies. Companiile au scos la concurs 175 de locuri de muncă, pentru care vizitatorii tâgului au depus 7.360 de CV-uri, majoritatea alegând să își încerce norocul la mai mulți angajatori, în speranța că această decizie le va garanta mai multe șanse în a fi selectată pentru unul dintre posturile pentru care au aplicat.

Printre cele mai căutate oferte se numără cele oferite de firmele de recrutare, respectiv Obbietivo Lavoro, Manpower și Adecco, urmate îndeaproape de companiile specializate în domeniul tehnic – Cummins Generator Technologies și Pirelli Tyres sau companiile de IT și Software – Ro Software House si NetRom. Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și-au manifestat interesul și față de oferta unor companii precum Magna, Kautex și LIDL, al căror stand a fost luat cu asalt de o mulțime de tineri aflați în căutarea unui loc de muncă în domeniul serviciilor, pe perioada cursurilor.

„În ceea ce privește cursurile și serviciile gratuite oferite de ASEF (Asociația Șanse Egale pentru Fiecare), doar 350 de persoane și-au manifestat interesul în a participa la astfel de activități, număr cu mult mai mare decât cel al persoanelor care au înțeles importanța cunoașterii unei limbi străine și au acceptat provocarea de a urma unul dintre cursurile de limbi străine oferite de Centrul de Formare Dagmardv, pentru care s-au înregistrat doar 11 înscrieri”, se arată într-un comunicat de presă al AIESEC Craiova.

Sursa: lupamea.ro