pe viitor vreau sa fac si eu un cip tuning si vreau sa stiu daca se merita?cei care au cip pe masina ii rog sa isi lase parerea.cat de mult se imbunatatesc performantele masinii?cat de mult afecteaza consumu?.....si altele.ms
pe viitor vreau sa fac si eu un cip tuning si vreau sa stiu daca se merita?cei care au cip pe masina ii rog sa isi lase parerea.cat de mult se imbunatatesc performantele masinii?cat de mult afecteaza consumu?.....si altele.ms
Edited by MOD - fara reclama in semnatura / avatar!
chip tuning tradus cumva brutal, ar fi ca se schimba amestecul carburant aer, se creste presiunea....samd...rezultatul final fiind cresterea performantelor.....reversul medaliei....uzura prematura.
Ca si idee, depinde mult ce masina ai, daca e noua is o tii doar 20k km, poti face linistit, clientul urmator baga banii in reparatii, dar daca ai o masina la mana a doua, uzata, cip tuningul nu o sa faca decat sa ii termine motorul mult mai repede.
Firmele de cip tuning care se respecta fac prima data o evaluare a masinii si spun clientilor cam ce nivel de tuning permite masina( de obicei sunt 3 stagii) .....![]()
Dar un cip tuning bine facut( nu doar lipirea unei sigurante la un senzor)......pe o masina usoara poate aduce senzatii tari.![]()
Last edited by airda; 20-04-2007 at 10:50.
@airda: permite-mi sa te corectez.
In primul rand se scrie tuning!
Apoi, toata treaba cu chip-tuning`ul e relativa pentru ca un motor oricum nu are un numar de km fixi pe care ii face. Viata motorului poate fi redusa si din alte motive foarte des intalnite. Sarcina mare, condusul sportiv cu diferente mari de turatii, mersul continuu neincetat pe o perioada lunga de timp si asa mai departe scad viata motorului mai mult decat in chip-tuning.
La un motor cu chip-tuning condus normal (nu supraturat) nici nu se pune problema de uzura prematura din contra, nu uita ca chip-tuning`ul modifica si cuplul motorului si, deci motorul trage mai usor greutatea.
Iar la un motor supraturat adesea, nu chip-tuning`ul este cel care il uzeaza, ci supraturatiile in general, intelegi?
Parametrii nu sunt modificati radical si oricum toate motoarele rezista la o oarecare crestere a puterii (nu mare, ce-i drept dar suficienta unui chip-tuning normal).
Chestia cu cele 3 stagii m-a amuzat un pic! Am jucat si eu NFS si am vazut pe acolo, dar in viata reala nu e chiar asa! Exista sute (daca nu chiar mii) de seturi cu parametrii modificati. De cele mai multe ori exista un set standard care se potriveste marii majoritati. Dar eu daca imi fac modificari interne la motor, pot sa-mi fac un soft (nu eu personal, dar daca as avea bani as putea face prin germania, pe undeva) special conceput pe acele modificari. De fapt mai marii tunări asa fac...
Dar de ce sa-ti faci un chip-tuning si nu flash-tuning?
Cu prima observatie ai avut dreptate...
cum modifici cuplul motorului printr-o simpla rescriere a softului?![]()
la fel cum modifici si caii putere![]()
Salut ..eu cred ca lumea vorbeste in necunostinta de cauza ....eu de exemplu am Chip Tuning pe masina de mult timp si merge foarte bine , consumul s-a optimizat , toti cei care vreti sa faceti Chip pe masina puteti sa ma contactati , eu fiind si reprezentantul unei firme de tuning , TEL 0722 562 717
Mai e o varianta...pe anumite masini nu se poate face....un exemplu...a mea![]()
Am calc ''803 B'' calc care se poate face deocamdata numai prin desfacere...ceea ce nu fac....merge citit prin OBd dar inca nu e ''fila originala'' pentru acest tip...mai astept...
Mai incerc luni sa vad daca s-a rezolvat ceva cu mailurile alea trimise prin germania![]()
tu stii mai bine... oricum, bafta!
Mi-as dori sa ne facem mi-as dori![]()
prin modificarea presiunii la admisie, modifici cantitatea de aer pe care o suge turbina. simplu.
chip tuningul iti da alta masina. de la un 1,9 tdi cu 116 cai si 310nm ajungi USOR fara modificari la motor, strict din soft si fara sa fortezi la 150 de cai si 400 nm cuplu. adica ceva foarte rau. esti tentat sa ii dai in gura grav, e ALTA masina, de aia se mai duce dracu ambreiaju si turbina daca nu stii sa le utilizezi corect.
Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari; Deasemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel; Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;
flashu implica rescrierea softului pe chipul original, prin chip se poate intelege schimbarea chipului cu totul la masinile care nu suporta flash. de ex. squadrea tuning ofera cipuri dedicate pt alfa romeo, sunt si alte firme pentru alte marci. in general masinile dupa 2000 suporta toate flash.
Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari; Deasemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel; Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;
Sal baieti am vazut ca s-a discutat mult pe tema cipului... si eu as vrea sa pun un cip pe masina mea... dar inca nu am inteles cauzele negative care aduce motorului... si uzura a ambreajului din cate am inteles. Si cum sunt Cam nou in cea ce priveste tuning, cam cu cat mi-ar ajuta masina mea (Fiat Bravo 1.8Gt 16v) ?
Si cam la ce pret ajunge ? Contact me for details
Amndoua fac aceeasi chestie: modifica parametrii de funtionare ai motorului.
La "flash-tuning" se schimba parametrii de functionare ai motorului numai prin schimbarea softului,pe cand la "chip-tuning" se schimba efectiv cip-ul din calculatorul motorului.Daca am face comparatie cu un calculator(desktop) la "flash" ii maresti performantele prin schimbarea Windows-ului,iar prin "chip-tuning" ii schimbi ramul sau procesorul.
Avand in vedere ca motoarele sunt setate din fabrica sa "nu dea tot ce pot" pentru a mari durata de functionare si a le proteja de diversi cu piciorul drept prea greu,chip sau flash tuning-ul este cea mai simpla modalitate de a obtine performate mai bune fara costuri si interventii majore.Pe langa asta un alt avantaj este micsorarea consumului,in special la diesel-uri,dar ma gandesc ca nu o resoftezi ca sa mergi mai incet,nu
Mai nou au aparut si alte metode: "box-ul",o cutie "magica" ce se intercaleaza intre mufa si calcultor,sau o alta metoda ce presupune folosirea cd-player-ului,a unui cablu si a unui cd. Erau discutii despre metoda asta pe un forum de specialitate de la noi.
Moartea-i sigura cu cobra dar mai sigura-i cu Mobra!
Mai bine magar decat bou!
Cand esti mort tu nu iti dai seama,sufera doar cei din jurul tau.
La fel si cand esti prost.
Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: