Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima

CEI CARE AU CIP PE MASINA

Trancer BaZooKa's Avatar BaZooKa reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    19-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    156
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    9
    Puncte CF
    9.0
    Usergroups:

CEI CARE AU CIP PE MASINA

pe viitor vreau sa fac si eu un cip tuning si vreau sa stiu daca se merita?cei care au cip pe masina ii rog sa isi lase parerea.cat de mult se imbunatatesc performantele masinii?cat de mult afecteaza consumu?.....si altele.ms
    Edited by MOD - fara reclama in semnatura / avatar!

Member airda's Avatar airda reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    28-10-2006
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    327
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    chip tuning tradus cumva brutal, ar fi ca se schimba amestecul carburant aer, se creste presiunea....samd...rezultatul final fiind cresterea performantelor.....reversul medaliei....uzura prematura.

Ca si idee, depinde mult ce masina ai, daca e noua is o tii doar 20k km, poti face linistit, clientul urmator baga banii in reparatii, dar daca ai o masina la mana a doua, uzata, cip tuningul nu o sa faca decat sa ii termine motorul mult mai repede.

Firmele de cip tuning care se respecta fac prima data o evaluare a masinii si spun clientilor cam ce nivel de tuning permite masina( de obicei sunt 3 stagii) .....

Dar un cip tuning bine facut( nu doar lipirea unei sigurante la un senzor)......pe o masina usoara poate aduce senzatii tari.
    Last edited by airda; 20-04-2007 at 10:50.
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Participant Curse Toto - BOD's Avatar Toto - BOD reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    251
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    12
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    @airda: permite-mi sa te corectez.

In primul rand se scrie tuning!
    Apoi, toata treaba cu chip-tuning`ul e relativa pentru ca un motor oricum nu are un numar de km fixi pe care ii face. Viata motorului poate fi redusa si din alte motive foarte des intalnite. Sarcina mare, condusul sportiv cu diferente mari de turatii, mersul continuu neincetat pe o perioada lunga de timp si asa mai departe scad viata motorului mai mult decat in chip-tuning.
    La un motor cu chip-tuning condus normal (nu supraturat) nici nu se pune problema de uzura prematura din contra, nu uita ca chip-tuning`ul modifica si cuplul motorului si, deci motorul trage mai usor greutatea.
    Iar la un motor supraturat adesea, nu chip-tuning`ul este cel care il uzeaza, ci supraturatiile in general, intelegi?
    Parametrii nu sunt modificati radical si oricum toate motoarele rezista la o oarecare crestere a puterii (nu mare, ce-i drept dar suficienta unui chip-tuning normal).

Chestia cu cele 3 stagii m-a amuzat un pic! Am jucat si eu NFS si am vazut pe acolo, dar in viata reala nu e chiar asa! Exista sute (daca nu chiar mii) de seturi cu parametrii modificati. De cele mai multe ori exista un set standard care se potriveste marii majoritati. Dar eu daca imi fac modificari interne la motor, pot sa-mi fac un soft (nu eu personal, dar daca as avea bani as putea face prin germania, pe undeva) special conceput pe acele modificari. De fapt mai marii tunări asa fac...

Dar de ce sa-ti faci un chip-tuning si nu flash-tuning?

www.rensit.com

Esti PROST si vrei sa te remarci? Claxoneaza!

Member airda's Avatar airda reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    28-10-2006
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    327
    Putere Reputatie
    38
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    20.0
    Cu prima observatie ai avut dreptate...

cum modifici cuplul motorului printr-o simpla rescriere a softului?

Participant Curse Toto - BOD's Avatar Toto - BOD reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    251
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    12
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    la fel cum modifici si caii putere

www.rensit.com

De-al casei dj alex va deveni faimos in curand
    Data de inscriere
    05-03-2006
    Locaţie
    craiova
    Varsta
    48
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1254
    Putere Reputatie
    41
    Reputatie
    62
    Puncte CF
    0.0
    Salut ..eu cred ca lumea vorbeste in necunostinta de cauza ....eu de exemplu am Chip Tuning pe masina de mult timp si merge foarte bine , consumul s-a optimizat , toti cei care vreti sa faceti Chip pe masina puteti sa ma contactati , eu fiind si reprezentantul unei firme de tuning , TEL 0722 562 717

Member Ciprian18's Avatar Ciprian18 reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    23-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    163
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Mai e o varianta...pe anumite masini nu se poate face....un exemplu...a mea

Senior Member Torque's Avatar Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta Torque este deja o vedeta
    Data de inscriere
    03-10-2005
    Locaţie
    La volan
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    224
    Putere Reputatie
    44
    Reputatie
    1048
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de Ciprian18 Vezi mesajele
    De ce?

Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    251
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    12
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    se poate face... e imposibil sa nu se poata! incearca la mai multe firme ( TCM`u din cate stiu nu face dar poti sa intrebi ca nu te doare e-mail`ul ). DimSport s-ar putea sa faca dar eu preturi mari.

www.rensit.com

Data de inscriere
    23-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    163
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Am calc ''803 B'' calc care se poate face deocamdata numai prin desfacere...ceea ce nu fac....merge citit prin OBd dar inca nu e ''fila originala'' pentru acest tip...mai astept...

Mai incerc luni sa vad daca s-a rezolvat ceva cu mailurile alea trimise prin germania

Data de inscriere
    03-10-2005
    Varsta
    40
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    251
    Putere Reputatie
    47
    Reputatie
    12
    Puncte CF
    20.0
    Usergroups:
    tu stii mai bine... oricum, bafta!

www.rensit.com

Newcomer CO-K's Avatar CO-K reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    11-11-2005
    Locaţie
    CRAIOVA
    Varsta
    44
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    134
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    4.0
    Am calc ''803 B'' calc care se poate face deocamdata numai prin desfacere...ceea ce nu fac....merge citit prin OBd dar inca nu e ''fila originala'' pentru acest tip...mai astept...

Mai incerc luni sa vad daca s-a rezolvat ceva cu mailurile alea trimise prin germania
    Poate ne facem amandoi Chip Tuning si ne mai dam odata ca deocamdata ai 1-0

Data de inscriere
    23-02-2006
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    163
    Putere Reputatie
    40
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Mi-as dori sa ne facem mi-as dori

Banned se7en's Avatar se7en reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    17-12-2007
    Locaţie
    Feel the force
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    6
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de airda Vezi mesajele
    Cu prima observatie ai avut dreptate...

cum modifici cuplul motorului printr-o simpla rescriere a softului?
    prin modificarea presiunii la admisie, modifici cantitatea de aer pe care o suge turbina. simplu.

chip tuningul iti da alta masina. de la un 1,9 tdi cu 116 cai si 310nm ajungi USOR fara modificari la motor, strict din soft si fara sa fortezi la 150 de cai si 400 nm cuplu. adica ceva foarte rau. esti tentat sa ii dai in gura grav, e ALTA masina, de aia se mai duce dracu ambreiaju si turbina daca nu stii sa le utilizezi corect.

Senior Member alx87's Avatar alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    25-09-2007
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1827
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    1256
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de Toto - BOD Vezi mesajele
    @airda: permite-mi sa te corectez.

Dar de ce sa-ti faci un chip-tuning si nu flash-tuning?
    care e diferenta intre ele?? nu e aceiasi chestie?
    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari; Deasemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel; Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;

Banned se7en's Avatar se7en reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    17-12-2007
    Locaţie
    Feel the force
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    6
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    0.0
    flashu implica rescrierea softului pe chipul original, prin chip se poate intelege schimbarea chipului cu totul la masinile care nu suporta flash. de ex. squadrea tuning ofera cipuri dedicate pt alfa romeo, sunt si alte firme pentru alte marci. in general masinile dupa 2000 suporta toate flash.

Senior Member alx87's Avatar alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta alx87 este deja o vedeta
    Data de inscriere
    25-09-2007
    Varsta
    37
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    1827
    Putere Reputatie
    39
    Reputatie
    1256
    Puncte CF
    0.0
    Citat Mesaj iniţiat de se7en Vezi mesajele
    flashu implica rescrierea softului pe chipul original, prin chip se poate intelege schimbarea chipului cu totul la masinile care nu suporta flash. de ex. squadrea tuning ofera cipuri dedicate pt alfa romeo, sunt si alte firme pentru alte marci. in general masinile dupa 2000 suporta toate flash.
    care aduce performante mai bune? si care e mai bun pt mootor adica sa nu afecteze..
    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari; Deasemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel; Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;

Member BravoGT's Avatar BravoGT a avut ceva conflicte in trecut
    Data de inscriere
    31-05-2009
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    83
    Putere Reputatie
    0
    Reputatie
    -2
    Puncte CF
    35.0
    Usergroups:
    Sal baieti am vazut ca s-a discutat mult pe tema cipului... si eu as vrea sa pun un cip pe masina mea... dar inca nu am inteles cauzele negative care aduce motorului... si uzura a ambreajului din cate am inteles. Si cum sunt Cam nou in cea ce priveste tuning, cam cu cat mi-ar ajuta masina mea (Fiat Bravo 1.8Gt 16v) ?
    Si cam la ce pret ajunge ? Contact me for details

De-al casei Petrol_Head's Avatar Petrol_Head este o raza de lumina in ochii tuturor Petrol_Head este o raza de lumina in ochii tuturor Petrol_Head este o raza de lumina in ochii tuturor Petrol_Head este o raza de lumina in ochii tuturor Petrol_Head este o raza de lumina in ochii tuturor Petrol_Head este o raza de lumina in ochii tuturor
    Data de inscriere
    21-11-2008
    Locaţie
    Craiova
    Varsta
    39
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    583
    Putere Reputatie
    36
    Reputatie
    644
    Puncte CF
    0.0
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de alx87 Vezi mesajele
    care aduce performante mai bune? si care e mai bun pt mootor adica sa nu afecteze..
    Amndoua fac aceeasi chestie: modifica parametrii de funtionare ai motorului.
    La "flash-tuning" se schimba parametrii de functionare ai motorului numai prin schimbarea softului,pe cand la "chip-tuning" se schimba efectiv cip-ul din calculatorul motorului.Daca am face comparatie cu un calculator(desktop) la "flash" ii maresti performantele prin schimbarea Windows-ului,iar prin "chip-tuning" ii schimbi ramul sau procesorul.
    Avand in vedere ca motoarele sunt setate din fabrica sa "nu dea tot ce pot" pentru a mari durata de functionare si a le proteja de diversi cu piciorul drept prea greu,chip sau flash tuning-ul este cea mai simpla modalitate de a obtine performate mai bune fara costuri si interventii majore.Pe langa asta un alt avantaj este micsorarea consumului,in special la diesel-uri,dar ma gandesc ca nu o resoftezi ca sa mergi mai incet,nu
    Mai nou au aparut si alte metode: "box-ul",o cutie "magica" ce se intercaleaza intre mufa si calcultor,sau o alta metoda ce presupune folosirea cd-player-ului,a unui cablu si a unui cd. Erau discutii despre metoda asta pe un forum de specialitate de la noi.
    Moartea-i sigura cu cobra dar mai sigura-i cu Mobra!
    Mai bine magar decat bou!
    Cand esti mort tu nu iti dai seama,sufera doar cei din jurul tau.
    La fel si cand esti prost.

Senior Member PhARELL's Avatar PhARELL reprezinta o cantitate neglijabila
    Data de inscriere
    04-10-2005
    Locaţie
    Craiova, Romania
    Varsta
    35
    Sex
    M
    Mesaje bazar
    412
    Putere Reputatie
    43
    Reputatie
    10
    Puncte CF
    8.5
    Usergroups:
    Citat Mesaj iniţiat de Petrol_Head Vezi mesajele
    Mai nou au aparut si alte metode: "box-ul",o cutie "magica" ce se intercaleaza intre mufa si calcultor,sau o alta metoda ce presupune folosirea cd-player-ului,a unui cablu si a unui cd. Erau discutii despre metoda asta pe un forum de specialitate de la noi.

de flash si cip stim cu totii ca nu dauneaza, dar de magicboxul ala cica ar fi mai ciudat si nu il recomanda mai nimeni...
    Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
    Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Pagina 1 din 2 1 2 UltimaUltima
Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: