Ce ar trebui facut in cazul invalidarii referendumului?


 1. #1
  Always in the other side manlif2_0's Avatar manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti manlif2_0 este placut de toti
  Data de inscriere
  03-10-2005
  Locaţie
  ma plimb cu Terra prin Univers
  Varsta
  40
  Sex
  M
  Mesaje
  3,635
  Mesaje bazar
  33
  Putere Reputatie
  53
  Reputatie
  214
  Puncte CF
  40.0
  Usergroups:

  Ce ar trebui facut in cazul invalidarii referendumului?

  din punctul meu este un mare vid legislativ in ce priveste urmarile invalidarii referendumului. nu se specifica exact ce se va intampla mai departe. ar fi doua variante principale

  - presedintele ramane in functie, deoarece nu a fost votata demiterea sa de mai mult de 50%+1 din totalul populatiei cu drept de vot
  - parlamentul va decide procedura de urmat, deoarece se invalideaza referendumul, si faptul ca demiterea nu a fost votata de 50%+1 din totalul populatiei cu drept de vot nu mai este relevanta.

  prima situatie este sustinuta de faptul ca neprezentarea la vot ar fi de fapt un vot pro-basescu. insa in aceeasi masura nu se poate prezuma votul celor care nu au participat la vot. acesta poate fi totusi un vot impotriva intregii clase politice, inclusiv impotriva lui basescu, un fel de 'revolutie' a populatiei prin care sa spuna 'nu ne pasa de voi, plecati de acolo, vrem altii', care justifica a doua situatie. in acest caz, ce proceduri ar putea fi aplicate? in afara de deja vestita repetare a referendumului?
  niciodata n'a fost sa nu fie cumva
  In trecerea grabita prin lume catre veci/ fa-ti timp macar o clipa sa vezi pe unde treci!

 2. #2
  Junior T_finder's Avatar T_finder este pe calea cea buna
  Data de inscriere
  10-04-2007
  Sex
  M
  Mesaje
  52
  Mesaje bazar
  16
  Putere Reputatie
  32
  Reputatie
  34
  Puncte CF
  0.0
  se pot construi diferite rationamente, uite eu de exemplu cred ca cei care nu vin la vot le e indiferent daca Basescu e demis sau reconfirmat (ca daca nu le-ar fi indiferent, ar veni sa voteze) adica au jumate de vot pentru si jumate contra, si deci din numaru total al celor ce nu se prezinta sa se considere ca jumatate voteaza contra, si jumate pro, ponderi care se anuleaza reciproc dar ca si cum ar fi fost, sa fie referendum valid, si atunci jumate + 1 din cei ce se prezinta vor decide rezultatul.
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

 3. #3
  Senior Member anger's Avatar anger reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  23-11-2005
  Sex
  M
  Mesaje
  738
  Mesaje bazar
  28
  Putere Reputatie
  37
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0
  nu se poate presupune ce ar fi votat cei absenti. pe de alta parte, un profesor de drept constitutional zicea azi noapte ca votarea in 2+ tururi e specifica alegerilor deci e o prostie amendamentul pesedeilor.
  probabil curtea constitutionala ar trebui sa forteze validarea referendumului. din punctul meu de vedere, cei carora le pasa se prezinta la vot, iar cei care nu se prezinta n-au dreptul sa influenteze mersul conform dorintei celor care au votat.
  NOT a Zgonea fan.

 4. #4
  Banned woland's Avatar woland reprezinta o cantitate neglijabila
  Data de inscriere
  09-12-2005
  Locaţie
  Yoknapatawhpa
  Sex
  M
  Mesaje
  564
  Putere Reputatie
  0
  Reputatie
  10
  Puncte CF
  0.0
  nu este de facut nimic. baselu se intoarce la cotrocelu iar parlamentarii se fac de ris. de ce? se presupune ca ei sint alesii poporului acolo (de fapt trebuie sa o recunoastem ca poporul nu are nici cea mai mica idee pe cine a votat; a votat un partid, o lista de partid) si in parlament a fost o majoritate covirsitoare pentru suspendare. aceasta inseamna ca ei, alesii nostri, s-au bazat pe suportul nostru. ca inainte de a-l suspenda pe baselu au venit in teritoriu si s-au informat, au luat "pulsul strazii". daca referendumul va fi invalidat, inseamna ca ei nu prea ne-au intrebat pe noi, bolovanii de i-am trimis sa doarma in scaunele casei popou...aaa..poporului si au facut-o de capul lor fara suportul nostru.
  ar fi indicat sa urmeze un referendum pentru mazilirea parlamentului.
  si daca ei tot vor sa schimbe regula jocului in timp ce jocul se desfasoara, sa fie referendumul validat cu jumatate+1 din cei ce participa si in maxim 30 zile sa se faca alegeri anticipate pentru parlament, folosindu-se votul uninominal.
  Vrei mai putine reclame? Inregistreaza-te sau logheaza-te

Google+

Cautati logo-ul CraiovaForum?

Iata cateva variante: