Am cam 6 maxim 7 mil de spart pe o placa de baza si un procesor ...Oscilez intre AMD si INTEL ... fiecare avand destule de oferit in banii astia ... Ma intereseaza Dual CORE si placa de baza ASUS/DFI/INTEL ... pe aci...Ma intereseaza de asemenea sa iau memorii DDR800 ( banuiesc ca astea sunt cele mai bune ) ceva GEIL probabil... merita diferenta de pret cele DDR800 ( 2.6 mil 1GB ) de la cele DDR667 ( 1.9 mil 1GB ) fie pt AMD fie pt INTEL ??
Ce am gasit eu prin oferte ...
La AMD :
Placi de baza ( AM2 ):
ASUS M2N-E : nForce 570 Ultra ...
link 3 mil
DFI Infinity NFII-M2/G nForce4
link 2.4 mil
ASUS M2N4-SLI nForce 4
link 2.5 mil
CPU ( AM2 ): Aici o sa fie ceva cam pe la A64 X2 3600 - 4200 ( adica 2.7 - 3.7 mil )
La Intel :
Placi de baza ( LGA775 ):
ASUS P5BIntel® P965 / ICH8 with Intel® Fast Memorie Access Technology, are si DDR 800
link 3.7 mil
Intel BLKDP965LTCK P965 ...
link 3.2 mil
CPU ( 775 ): eee .. aici e belea

Am de ales intre :
Pentium® D 820, 2, 8 GHz / 800MHz / 2x1MB L2 - 2.7 mil
Pentium® D 925, 3, 0 GHz / 800MHz / 2x2MB L2 - 2.7 mil ( cu toate ca sigur pretul e aiurea pe site la ei ... probabil un D915 2.8 Ghz care se invarte pe la 3 mil ar fi mai corect de mentionat )
Core™2 Duo E4300, 1, 8 GHz / 800MHz / 2MB / LGA775 - 4 mil
-------------------------------------------------------------------------
In afara de ce am selectat eu asa rapid mai pot fi si alte solutii ... va rog enumerati alte placi de baza eventual ca sigur mi-au scapat multe
Intrebari ajutatoare :
1. Care e duma la AM2 cu chipseturile nForce4 si cele Nf5xx ... preturile sunt cat de cat asemanatoare ... care sunt diferentele mai exact ??
2. Am inteles ca un X2 de la AMD spulbera D820 cam in orice situatie ... cam care e situatia cu AMD vs D9xx ...
3. Se pare ca intelul are probleme cu unele procesoare cu caldura din cate am citit

Va rog detalii ...
4. Si pana la urma ... CE DRACU IMI IAU ?

AM2 ( si de care ) sau INTEL ( de care

) ?? Se spune ca pt jocuri iei AMD si pt aplicatii iei intel ... now WTF !
PC-ul va fi folosit la jocuri ... editare video/grafica/flash etc.
Si va rog ... spuneti pareri avizate si cu argumente nu doar pareri din auzite cum ca "FRATE INTELUL E NO.1" si etc
Consider ca e un THREAD cat se poate de util avand in vedere piata PCurilor de azi si preturile componentelor, cred ca FOARTE multi se gasesc in situatia mea si vor sa-si achizitioneze ceva de genul a ce am zis eu insa nu stim ce sa alegem si DE CE ? Poate ca oameni mai cititi prin forumuri au avut timpul si rabdarea sa se informeze

Eventual linkuri cu "VS" de la siteuri cu teste...
In leg cu overclockul ... se pare ca intelul se duce MULT SUS peste AMD cand vine vorba de OC ... cu o placa din cele enumerate de mine si eventual memorii GEIL ( 667/800 ) se poate face un OC omenesc ?
Apropo ... am deja o placa de baza sk939 ... Opteronul e o solutie comparabila cu ce e mai sus ? M-ar scutii foarte mult de bataia de cap cu upgradeul ... am o oferta de la cineva ... un Opteron 175 la 6 mil ... merita ?