Am si eu un Cielo din 2005 motor 1.5 Standard + GPL .. se tureaza singura .. urca pana la 3000 de ture .. Am turat-o odata mai mult .. So .. veniti cu pareri ..
Thx![]()
Am si eu un Cielo din 2005 motor 1.5 Standard + GPL .. se tureaza singura .. urca pana la 3000 de ture .. Am turat-o odata mai mult .. So .. veniti cu pareri ..
Thx![]()
"The weather outside is hostile with a slight chance of fog of war."
jiglorul acela electric, cel de are, mufa IAC, cel mai probabil e infundat si nu-ti inchide aerul la timp![]()
am un prieten care a avut o problema similara dar pe o dacie cu injectie,a rezolvato' la service...era ceva de la calculator
Edited by MOD - pentru anunturi de mica publicitate exista sectinuea Mica Publicitate, pe orice alta sectiune / subsectiune / semnatura / blog a forumului aceste anunturi nu sunt permise!
Sar`na sar`na![]()
Ps: WarLock dai o bere Duminica![]()
"The weather outside is hostile with a slight chance of fog of war."
Incearca o curatare a I.A.C. (idle air control), urmata de un reset Ecm si eventual de o procedura de invatare a relantiului (idle learn).
Old age is always 15 years older than I am!
aceeasi problema am avut-o si eu si a fost senzorul de acceleratie
mergi la o diagnoza...nu mai incerca nimic...pierzi timp si bani.
Pui scanerul pe ea si vezi exact.
Da-mi PM daca vrei mai multe detalii.
Pai oricum pierde bani daca face diagnoza.![]()
Dac se tureaza si pe benzina si pe gaz este din IAC cum a spus Alexino.
Daca se tureaza numai pe GPL trebuie sa te duci la cei care ti-au pus GPL sa-ti faca reglajele ca lumea.
Nu e mare greutate sa verifici IAC-ul si sa-l cureti un pic.
Tot la IAC regleaza distanta, care trebuie sa fie de 28mm intre virful axului si talpa pe care se prind suruburile.Poate fi si asta o cauza a mersului neregulat.
Last edited by queen; 07-05-2007 at 15:55. Motiv: fiindca pot
I'm free like wild horses!!!
Pai de ce pierde bani daca face diagnoza?
Afla exact ce are masina defect...si repara.....
Scuteste timp si bani ...si nu in ultimul rand nervi....
Sau ma rog....incerca normalul...lasa 3-4 "profesionisti" sa-si bage nasu-n ea, ca "stie" ei sa repare...au mai avut masini care faceau asa...tine-o in service 3-4 zile.....si poate ca apoi se rezolva....
PS: s-a dus demult vremea Daciei...cand toti erau profesionisti si stiau sa repare....
Peste tot in lume, cand masina are ceva defect...se pune testerul pe ea....si se repara apoi....
Dar de ce sa fie si in Romania asa ??? sa schimbam noi ceva?![]()
Ai dreptate nu te contrazic, dar citi stiu sa citeasca ca lumea pe tester?Eu am exemple clare, cind un banal defect nu puteau sa-l localizeze cu tot testerul lor ca habar n-aveau.Si aici vorbesc de service-uri cu pretentii nu de garaje pe marginea drumului.![]()
Crede-ma cind or fii oamenii din service la fel de pregatiti ca afara si la fel de seriosi va fi extraordinarEu inca mai sper ca va fi asa....
I'm free like wild horses!!!
OK, asta e o alta problema...incompetenta angajatilor...
Pai nici nu au interes sa schimbe mentalitatea, de ce sa puna testerul sa vada ce defect are? mai bine mai mesteresc ei pe acolo, se mai enerveaza...mai njura....trece timpul, sare banu.....
ok, kiss and make up.
airda, intelegem ca aia e procedura normala de servisare, diagnoza-remediere, dar exista si ceea ce se cheama defect comun, alea care in general se rezolva prin rechemari.
un mecanic cu tinere de minte, dupa ce repara de 20-30 ori acelasi defect deja memoreaza simptomele si posibila cauza si se uita intai acolo.
uitat mecanic = cost 0, si te scapa si de costul unei diagnoze.
probabil queen iti sugera o posibila rezolvare avand legatura directa cu modelul respectiv de masina, nu era nevoie sa acuzi. totusi discutam o problema definita concret, nu belelele generale ale servisurilor.
ok?
NOT a Zgonea fan.
Era normal sa fie din angrenajul de acceleratie, daca nu era cu senzor era clar cablu agatat de camasa, la acceleratie pe servo se stica ori senzorul ori actuatorul.
"Vremurile in care masinile se repara in fata blocului sunt pe cale de disparite, si nu ma refer neaparat la Cielo. Masinilie acum nu mai pot fi scanate decat de service-uri autorizate din simplu motiv ca mesajele de pe CAN sunt criptate iar cheia pentru decriptare este vanduta in mod direct si este foarte scumpa. So daca mai aveti probleme service autorizat e cea mai buna solutie."
sal...am si eu o problema cu un cielo euro 3 din 2oo5...
dupa 10-15 km parcursi parca o ia razna ...turatia urca in 3 mii si sta akolo...parca e pilot automat...iar daca motorul e cald cum am dat contact la fel...turometrul in 3000 si gata ,rar cand coboara la 2000-2500 cu motorul cald vb.iacu-l e nou am zis k de akolo e dar la fel face...vreo idee???
tester bun pe unde in craiova?la popeci ar fi ok?
Iata cateva variante:
Descarcati varianta potrivita: