Expediție oltenească la Cercul polar

Expediție oltenească la Cercul polar

68.684
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Șapte olteni în două maișini fabricate în inima Olteniei, vopsite în culorile tricolorului și cu motive tradiționale vor pleca prin Europa până la Cercul Polar. Este vorba de o expediție a echipajului Plusauto Craiova care va testa anduranța noului Ford EcoSport.

Provocarea este una solicitantă și pentru echipaj și pentru mașini. 10.000 km în 14 zile.  „Este o mare zi, este ziua tricolorului românesc și cu mândrie în acest an al centenarului, de aici, de la Craiova, din fața fabricii Ford, o să plecăm cu Ford Eco Sport până la Cercul polar de Nord, în Norvegia, ca să îi facem un test de anduranță și să promovăm aceste valori oltenești. Vom merge pe șosea, va fi un test de anduranță, vrem să parcurgem drumul Atlanticului care este construcția secolului în Norvegia, vom admira si frumoasele fiorduri. Vom testa motorul, consumul (vom merge pe autostrăzi dar și pe drumuri de munte și prin orașe)”, a declarat Adrian Mărășescu, director de vânzări Plusauto Craiova.

Mașinile sunt mașini de serie, fabricate la Craiova, inclusiv motorul Eco Boost premiat 6 ani la rând. „Suntem mândrii că în expediție folosesc Ford EcoSport făcut aici în fabrică, cu două motoare Eco Boost, de asemenea făcute aici în fabrică. Va fi o expediție interesantă, suntem mândri de echipaj și suntem siguri că va fi un succes”, a declarat președintele Ford Craiova, Ian Pearson. Cum distanța parcursă nu este deloc de neglijat,  l-am întrebat dacă își face griji pentru mașini, președintele Ford Craiova este însă puțin îngrijorat cu privire la echipaj, nicidecum la mașini. „Cu mașinile sigur nu vor fi probleme, echipajul însă sigur va fi obosit”, adăugat Pearson.

Traseul expediției este : Craiova, Viena, Cologne, Hamburg, Hirtshals Danemarca, Kristiansand Norvegia, Bergen, Alesund, Trondheim, Narvik. Prima oprire va fi la Fabica Ford din Cologne.



2 COMENTARII

  1. #1
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    7070

    Ar veni cam 700km pe zi.. Ar merge insa sa nu uitam ca motoarele si masinile nu sunt proiectate ca masini si motoare heavyduty deci au sanse sa crape

  2. #2
    Insane
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    5285

    Succes!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.