100 DE ANI DE ADMINISTRAȚIE ÎN STATUL NAȚIONAL UNITAR ROMÂN -ÎNTRE TRADIȚIE...

100 DE ANI DE ADMINISTRAȚIE ÎN STATUL NAȚIONAL UNITAR ROMÂN -ÎNTRE TRADIȚIE ȘI MODERNITATE-

51.718
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Societatea Academică de Științe Administrative din București, alaturi de partenerii tradiționali Institutul de Drept Public şi Ştiinţe Administrative din România, SNSPA – Centrul de Drept Public și Științe Administrative și cu sprijinul Ministerului Cercetării și Inovarii și CCI București: organizează de-a XI-a Conferință anuală: 100 DE ANI DE ADMINISTRAȚIE ÎN STATUL NAȚIONAL UNITAR ROMÂN -ÎNTRE TRADIȚIE ȘI MODERNITATE, vineri, 26 octombrie în București.

 

Societatea Academică de Științe Administrative se află de 10 ani într-o continuă perioadă de dezvoltare și consolidare instituțională, reușind să reunească într-un for unic de dezbatere comunitatea academică de înaltă valoare a dreptului public și științelor administrative și profesioniștii de înalt nivel ai administrației publice naționale.

Formarea și stabilirea doctrinei de specialitate, analiza și reforma cadrului normativ și a funcționării administrației publice – au reprezentat eforturi majore încununate cu succces pentru Societatea Academică de Științe Administrative, după cum a declarat Vice-Presedintele Societății Academice, Dr. Troanță R. Turculeanu.

Prof. Emil Bălan, Președinte al SAȘA și Prorector SNSPA a dorit să sublinieze evoluția în domeniu fiind evident că în ultima sută de ani istoria României a fost marcată de evenimente politice și sociale care au influențat semnificativ administrația publică:

-constituirea statului național unitar și unificarea administrativă;

-al doilea război mondial și consecințele asupra teritoriului;

-comunismul și renunțarea la tradițiile democratice ale statului român;

-Revoluția din anul 1989;

-aderarea la Uniunea Europeană și NATO.

Toate acestea au produs consecințe, inclusiv pe plan juridico-administrativ, instituții de bază precum contenciosul actelor administrative, Statutul funcționarilor publici, descentralizarea administrației publice, serviciul public, codificarea administrativă ș.a. cunoscând evoluții semnificative.

Cercetarea doctrinei și a practicii juridico-administrative din perioada 1918-2018 în cadrul unei conferințe științifice apare ca un demers util și, în același timp, ca o datorie de onoare pentru mediul academic și pentru cei care slujesc științele juridice și administrative.

Conferința va cuprinde două secțiuni. O primă secțiune va aborda Identitatea administrației publice românești: instituții; proceduri; practici;evoluții doctrinare,  în vreme ce pe parcursul celei de-a doua secțiuni va fi analizată Administrația publică în context european și global.

Lucrările se vor desfăşura în  Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, Sala de Conferințe, Str. Ion Ghica, Nr. 4, Sector 3, București.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.