DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Patru locații din Craiova, aflate în administrarea autorității locale, vor deveni, pentru următoarele șase luni, spații pentru amenajarea centrelor de vaccinare.

Potrivit unei informări a Primăriei Craiovei, este vorba despre Școala Generală Alexandru Macedonski, Stadionul de Atletism, Sala Polivalentă și Stadionul Ion Oblemenco.

În total, în Craiova, vor funcționa 12 centre vaccinare, după cum urmează: Școala Generală Alexandru Macedonski – 1 centru; Stadionul de Atletism – 1 centru; Sala Polivalentă – 4 centre și Stadionul Ion Oblemenco – 6 centre.

„Primăria Craiova depune toate eforturile pentru a amenaja toate centrele de vaccinare de pe teritoriul municipiului Craiova, inclusiv cele două centre stabilite în cadrul Hostelului Griffon, pus la dispoziție de către Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Dolj, conform cerințelor stabilite în cadrul HG nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România și în conformitate cu prevederile Ordinului Comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și al Administrației nr. 2.171/181/M.223/4.380/2020 pentru stabilirea Normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19”, se arată în informea Primăriei Craiovei.

Autoritatea locală va asigura amenajarea centrelor cu mobilier (birouri, mese, canapele, scaune etc.), birotică (calculatoare, imprimante) și va demara procedurile de achiziție pentru restul necesarului specificat în normative, precum frigidere, chiuvete mobile, dozatoare de apă, truse de prim ajutor de urgență și consumabile (hârtie, tonere, detergenți, dezinfectanți, coșuri de gunoi, săpunuri, seringi, măști, viziere, mănuși, halate etc.).

În ceea ce privește funcționarea centrelor de vaccinare cu personal specializat, Primăria Craiova va asigura serviciile de curățenie și va detașa, de la Serviciul Public Management Spitale, Cabinete Medicale și Creșe Craiova, numărul necesar de medici (42) și un număr de 75 de asistenți medicali, dintr-un total necesar de 300.

„Urmează a fi stabilită modalitatea de recrutare a celor 225 asistenți medicali, dar și a unui număr de 48 registratori care vor opera în centrele de vaccinare”, mai informează reprezentanții Primăriei Craiovei.

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.