Accelerator nou pentru Spitalul Județean Craiova

Accelerator nou pentru Spitalul Județean Craiova

4.653
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

La Spitalul Județean Clinic de Urgență Craiova va ajunge un nou accelerator liniar, aparat de care depinde viața bolnavilor de cancer. Vechiul echipament se defecta periodic, Ministerul Sănătății luând în cele din urmă decizia de a aloca unității medicale din Bănie un astfel de aparat.

Potrivit managerului unității spitalicești, Alin Demetrian, în aceste zile s-a lucrat la dezafectarea vechiului accelerator liniar, pregătind terenul pentru viitorul aparat. „S-a lucrat mult la dezafectare. Șefa Secției de Radioterapie a reușit să coordoneze întreaga activitate. Urmează partea de reamenajare a buncărului. Apoi va sosi noul accelerator liniar, pe care toți pacienții din Oltenia îl așteaptă. Sperăm ca la începutul anului viitor să avem un accelerator liniar nou, funcțional. Consiliul Județean Dolj ne-a sprijinit în toate demersurile. Am reușit să dezafectăm aparatul vechi, a durat mai mult pentru că a fost nevoie de control al echipamentului din punct de vedere al radioactivității. Au fost făcute măsurători, totul este în regulă. Am parcurs etapele necesare până acum și sperăm să rezolvăm cât mai repede această problemă“, a declarat Demetrian.

La Spitalul Județean Craiova, pe Secția de Radioterapie Oncologică, ajung bolnavi din toată zona Olteniei, aproximativ o sută de persoane tratându-se zilnic aici. Solicitări pentru acest accelerator se tot fac din 2015 încoace, medicii având însă o certitudine, trei ani mai târziu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.