16 autobuze electrice pentru Craiova

16 autobuze electrice pentru Craiova

2,146
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

16 autobuze electrice noi vor fi achiziționate pentru Craiova, cu fonduri europene, proiectul urmând a fi votat de către consilieri în cadrul unei ședințe de îndată programată pentru dimineața zilei de miercuri.

Reprezentanții Primăriei Craiova spun că cele 16 autobuze electrice noi contribuie la îmbunătățirea siguranței și confortului călătorilor.

„Pentru implementarea activităţii de achiziţie a autobuzelor electrice, nivelul de CO2 va fi redus întrucât autobuzele electrice nu vor produce emisii care să afecteze mediul înconjurător. Astfel, achiziţia de autobuze electrice este relevanta faţă de indicatorii și rezultatele prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a orașului. Autobuzele ce urmează să fie achizitionate trebuie să îndeplinească condiții speciale de fiabilitate, securitate, confort, protectie ambientala la nivelul normelor europene și internationale în vigoare, respectiv inmatriculari la beneficiar și trebuie să asigure o fiabilitate ridicata, o mentenanta scazuta și accesibilitate usoara la agregate. Designul exterior și al elementelor din interiorul salonului trebuie să fie modern și să confere călătorilor în ansamblu, un ambient și un confort corespunzător. Autobuzele vor trebui să fie realizate în conformitate cu legile adoptate cu privire la accesul în interiorul acestora a pasagerilor cu dizabilitati locomotorii”, se arată într-un raport al Primăriei Craiova.

O a doua componentă a proiectului este reprezentată de investiții destinate reducerii emisiilor de CO2 în zona urbană, respectiv extinderea sistemului de management al traficului prin introducerea a cinci intersecții importante din municipiul Craiova.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 76.004.854,72 lei (inclusiv TVA). Contribuția proprie a Municipiului Craiova constă în achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.316.442,51 lei.

2 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  245

  Babauri… De 2 ani tot mint. Au inceput iar sa minta cu asta ca vine anul electoral. HUAAAA !!!

 2. #2
  Dim
  Addicted!
  Data de inscriere
   15-05-2008
  Mesaje
  1818
  Citat Mesaj initiat de atrium
  Babauri… De 2 ani tot mint. Au inceput iar sa minta cu asta ca vine anul electoral. HUAAAA !!!

  Minciună era faza cu 50 sau 64 cât au zis inițial, de 16 bucâți cred că găsesc ei bani în urmâtorii 3-4 ani!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.