19.000 țigarete ascunse în saltea și în bagaje, descoperite de polițiștii de...

19.000 țigarete ascunse în saltea și în bagaje, descoperite de polițiștii de frontieră doljeni

1.401
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin și din Punctul de Trecere a Frontierei Bechet au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra unui autoturism și a unui autocamion, 19.000 de țigarete (950 pachete de țigări), în valoare de aproximativ 22.380 lei.

Ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat-Vidin, s-a prezentat pe sensul de intrare în țară, un cetățean bulgar, în vârstă de 44 de ani, aflat la volanul unui autoturism, care circula pe ruta Bulgaria-Germania.

În urma controlului de frontieră efectuat asupra mijlocului de transport, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră români și bulgari a descoperit, ascunse printre bagajele personale, în două genți, cantitatea totală de 15.200 de țigarete (760 pachete de țigări), diverse mărci, având aplicat timbru fiscal bulgăresc, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 17.480 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, față de șoferul bulgar a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, urmând ca la finalizarea cercetărilor, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

Cu o seară înainte, în Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 62 de ani, care conducea un autocamion, înmatriculat în Turcia.

În urma efectuării controlului de frontieră, poliţişti de frontieră români și bulgari au descoperit, disimulate în interiorul saltelei din patul aflat în cabina autocamionului, 3.800 țigarete (190 pachete de țigări), diverse mărci, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență.

Întreaga cantitate de ţigarete, estimată la o valoare de aproximativ 4.900 lei, a fost indisponibilizată de către polițiști, iar cetățeanul turc a fost sancționat contravențional.1 COMENTARIU

  1. #1

    Mesaje

    […]  » Citește mai mult… […]

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.