27 de kilometri de drum județean, reabilitați și modernizați. Investiția făcută în...

27 de kilometri de drum județean, reabilitați și modernizați. Investiția făcută în Dolj este de aproape 10 milioane de euro

1.577
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Autoritățile județene doljene au semnat contractul pentru modernizarea drumului ce face legătura între limita cu județul Olt, spre Caracal, și localitatea Dăbuleni, investiție cu o valoare de 10 milioane de euro derulată în cadrul proiectului de dezvoltare locală.  

Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj, a precizat faptul că va fi modernizat un tronson  de 27 de kilometri, drum respectiv fiind recunoscut ca „drum al lubenițelor”. Modernizarea include atât strat de asfalt nou cât și o serie de amenajări, respectiv poduri, podețe, stații de autobuz și trotuare.

„În aceste zile s-a semnat contractul pentru un alt drum foarte important, de data aceasta pe proiectul de dezvoltare locală, un drum de 27 kilometri, care porneşte de la limita judeţului Olt la Amărăştii de Sus, Amărăştii de Jos, Dăbuleni. Un <<drum al lubeniţelor>>, drumul care leagă această zonă de sud de Caracal şi mai departe. Vor fi 10 milioane euro alocaţi pe acest drum, în condiţiile în care la licitaţie s-a câştigat încă o sumă deosebit de importantă. Acest drum va avea 163 de intersecţii cu drumurile laterale, opt poduri, şase staţii de autobuz, opt treceri de pietoni moderne, trotuare realizate pe 5,7 kilometri, 106 podeţe cu acces la gospodării, amenajarea de şanţuri şi rigole pe o suprafaţă cumulată de circa 50 kilometri. Economia pe care o realizăm din licitaţia pe care am avut-o este de circa 5,2 milioane euro. Cu acest drum pe care îl realizăm şi cu un altul cu care ne îndreptăm de la Leu, Castranova şi o să ne ducem mai departe spre Apele Vii, o să facem şi o ramificare foarte importantă prin care cei care locuiesc în această zonă, circa 20.000 persoane, să poată să meargă, pe de o parte, spre Caracal, pe de alta să vină la Craiova”, a declarat Prioteasa.

Contractul pentru modernizarea DJ 542 limita județului Olt – Amărăștii de Sus – Amărăștii de Jos – Dăbuleni a fost atribuit prin licitație publică asocierii Domarcons SRL – Alpha Construct Sistem SA – Mineralport SRL, pentru suma de 46.386.370,97 lei, inclusiv TVA (echivalentul a 9.905.268 de euro), având prevăzută o durată de execuție de 18 luni.

Consiliul Județean Dolj a obținut, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală II, alocări bugetare în sumă totală de peste 134 de milioane de lei, pentru realizarea a 4 obiective de infrastructură rutieră.

 

1 COMENTARIU

 1. #1
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  338

  Asta e bine!…acum sa vedem si cum au fost reabilitati acesti 27km..ca parca vad crapaturi si gropi intr-un 1 an sau 2! La noi km de asfalt costa de 2 ori mai mult ca in Germania si e de 2 ori mai prost(asta sa fiu indulgent sa nu zic de 5 ori mai prost)!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.