A crescut numărul șomerilor din județul Dolj

A crescut numărul șomerilor din județul Dolj

1.786
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Numărul șomerilor din județul Dolj crește de la o perioadă la alta, fapt confirmat de evidențele întocmite de către reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj. Astfel, la finalul lunii februarie, au fost înregistrate 20.178 de persoane fără ocupație, în timp ce la sfârșitul lunii decembrie, pe această listă se găseau 19.728 de doljeni.

Potrivit reprezentanților AJOFM Dolj, din totalul de 20.178 de persoane înregistrate în evidențele instituției, 2.469 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 17.709 erau șomeri neindemnizați.

„În ceea ce privește mediul de rezidență, 17.209 șomeri provin din mediul rural și 2.969 sunt din mediul urban. Șomerii fără studii/cu nivel de instruire primar au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Dolj (38.1 %), urmaţi de cei cu nivel de instruire gimnazial 27.9 %), iar  16.7 % au absolvit învăţământ liceal/postliceal. Șomerii cu nivel de profesional reprezintă 15.3 % din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii superioare au o pondere de 2%. Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 13.477 persoane foarte greu ocupabile, 5.806 greu ocupabile, 644 mediu ocupabile, iar 449 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre”, a precizat Alina Ghercioiu, purtător de cuvânt al AJOFM Dolj.

În ceea privește angajările, în primele două luni ale acestui an, prin intermediul AJOFM Dolj au fost încadrate în muncă 1.473 persoane, dintre care 609 femei.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.