DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Proiectul de hotărâre privind studiul de fezabilitate pentru Spitalul de Pediatrie Craiova a fost aprobat, joi, în cadrul ședinței de consiliu local, unitatea medicală urmând a fi construită chiar în spatele Maternității „Filantropia”. 

Anul trecut, în aceeași perioadă, a fost aprobat studiul de prefezabilitate pentru acest spital, valoarea actuală fiind peste cea stabilită anul trecut.

Potrivit proiectului de hotărâre privind studiul de fezabilitate,  valoarea totală a spitalului de pediatrie este de 478.512.717 lei (TVA inclus), echivalentul a 96,7 milioane de euro.

Partea de construcţii şi montaj înseamnă suma de 360.638.863 lei (TVA inclus).

Durata de realizare a investiţiei ar fi de 28 de luni, din care patru luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie şi fazele adiacente.

În privința finanțării, suma de bani necesară ar urma să fie solicitată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Imobilul va avea subsol, parter, șapte etaje, etaj tehnic și heliport. Suprafața desfăsurată totală: 32.636 mp, cu 144 de locuri de parcare.

Conform temei de proiectare, se solicită extinderea Spitalului Municipal „Filantropia“ cu un corp nou în regim de înălțime S partial+P+7E + etaj tehnic + HELIPORT, în imediata vecinătate a clădirii C10 (Maternitatea).

Spitalul de pediatrie este proiectat ca având o legătură directă cu Maternitatea de la „Filantropia”, printr-un corp de clădire cu regim de înălțime 1E parțial, pentru a se putea crea circuitele spitalicești.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.