A fost demarată campania „10 Pentru Siguranță”, în judeţul Dolj

A fost demarată campania „10 Pentru Siguranță”, în judeţul Dolj

1.139
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prima activitate din cadrul campaniei de informare și prevenire „10 Pentru Siguranță”, în judeţul Dolj, a avut loc astăzi, într-un centru comercial din Craiovița Nouă, copiii fiind informaţi despre pericolele de pe stradă, la școală și despre cum se pot proteja, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, anturaj, bullying și consecințele acestuia.

Pentru ca cei mici să înțeleagă mai bine mesajul acestei campanii, organizatorii au prezentat temele prin diverse jocuri, accentul fiind pus pe prevenirea consumului de alcool și a drogurilor, pe cum să își aleagă prieteni potriviți, cum să accepte noi persoane în grupul lor sau cum să gestioneze anumite situații întâlnite pe stradă.

 „Copiii au răspuns prezent acestei iniţiative, dar au fost prezenţi alături de noi la discuțiile interactive și părinții și bunicii, cărora le-am reamintit ce să discute şi cum să-i învețe pe cei mici să se ferească de pericole. Comportamentul preventiv în trafic a fost un alt subiect abordat. Prin jocuri, sfaturile oferite, întrebări și răspunsuri, dezbateri și simulări pe tema prevenirii consumului de alcool și de droguri, creăm astfel o punte de comunicare directă cu membrii comunității”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Dolj.

Acțiunea „de prevenire și siguranță” va continua, de luni până pe 20 septembrie, în 55 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Polițiștii aduc în atenție următoarele SFATURI:

„Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri  care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!

În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație!

Ține-ți mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!

Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!

Focul nu reprezintă un mod de distracție!

Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!”

La acțiunea de duminică au participat poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj, alături de reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Dolj, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj, Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Județului Dolj, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Calafat, Agenţiei Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Craiova şi Agenţiei Naţională Antidrog  – Centrul Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.